Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Tarve opioidiriippuvaisten korvaushoidolle on lisääntynyt Hämeenlinnassa – peliriippuvaisuuskin on kasvanut

Uusia opioidiriippuvaisia hakeutuu hoitoon kymmenkunta vuodessa. Kasvussa on myös peliriippuvaisten hoidon tarve. Hämeenlinnan korvaushoitoklinikka saa lisää tilaa, kun A-klinikka muuttaa Koulukadulta Raatihuoneenkadulle.

Rahapeliautomaatin näytöllä kerrotaan pelin olevan suljettu koronan takia.
Peliriippuvaisilla aikuisilla ongelmana ovat useimmiten rahapelit, nuorilla konsolipelit ja nettipelit. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Eeva Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Opioidiriippuvaisten korvaushoidon tarve on kasvanut Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan K-klinikalla on tänä vuonna korvaushoidon piirissä jo noin 90 asiakasta. Uusia opioidiriippuvaisia asiakkaita hakeutuu hoitoon vuosittain kymmenkunta, arvioi palvelupäällikkö Marianne Mäkinen A-klinikka Oy:stä.

– Korvaushoito on yksi vaihtoehto. Me tarjoamme myös esimerkiksi pitkäkestoisia laitoskuntoutuksia, Mäkinen muistuttaa.

Myös peliriippuvaisten asiakasmäärät ovat kasvussa. Uusia peliriippuvaisia hakeutuu Hämeenlinnaan hoitoon viikoittain. Aikuisilla ongelmana ovat rahapelit ja nuorilla esimerkiksi nettipelit.

Viime kesän jälkeen hoitoon hakeutui myös paljon etätöissä olevia ihmisiä, joille alkoholi tuli ongelmaksi, kertoo Mäkinen.

Hämeenlinnan A- ja K-klinikat antavat palveluja Hämeenlinnan lisäksi myös hattulalaisille ja janakkalalaisille. Asiakkaita hakeutuu Hämeenlinnaan jonkin verran myös Riihimäeltä.

Korvaushoitoklinikka saa Hämeenlinnassa Koulukadulta väljemmät tilat, kun A-klinikka ja nuorten palvelut siirretään ydinkeskustaan. Koulukadun toimipisteessä jatkavat korvaushoitoa tarjoava K-klinikka ja matalan kynnyksen terveysneuvonta.

Suosittelemme