Hyppää sisältöön

Ouluun havitellaan kauppapaikkaa käytetyille kiertotalouden tuotteille ja uusille palveluille

Oulussa on kehitteillä uudenlainen kauppapaikka kiertotalouden tuotteille ja palveluille. Tarkoituksena on tehostaa ja jalostaa materiaalien ja tavaroiden uusiokäyttöä, mutta myös kehittää kiertotalouden ympärille uusia palveluja ja yrityksiä.

Kotitalouksissa syntyvä materiaali haluttaisiin paremmin hyötykäyttöön Oulun seudulla. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Pekka Loukkola

Uuden kauppapaikan idea on kierrättää tehokkaammin kotitalouksissa syntyviä jätteitä, kertoo Hailuodon, Iin, Kempeleen, Lumijoen, Oulun, Pudasjärven, Raahen ja Siikajoen omistaman jäteyhtiön Kiertokaari Oy:n erityisasiantuntija Mari Juntunen.

– Tarkoitus olisi radikaalisti puuttua siihen, että kotitalouksissa syntyvä materiaali saataisiin paremmin talteen, kertoo Juntunen.

Tavoitteena Juntusen mukaan olisi se, että ylimääräinen tavara ei päätyisi perinteisiin kierrätyspaikkoihin, vaan se jalostettaisiin edelleenkäytettäväksi.

Uutta kiertotalouden kauppapaikkaa ei ole vielä määritelty, mutta ajatustyö on pitkällä.

– Se voisi sijaita modernin kauppakeskuksen yhteydessä. Siellä voisi olla tarjolla uudelleenkäyttöön kunnostettuja esineitä, jätemateriaaleista valmistettuja uusia tuotteita, yhteiskäyttöisiä ja vuokrattavia tuotteita sekä korjauspalveluja ja muita kestäviä valintoja mahdollistavia palveluja, Juntunen ideoi.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle