Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Norjan naispelaajat eivät noudattaneet bikinisääntöä – liitto sai sakot liian peittävistä vaatteista

Norjan rantakäsipallomaajoukkueen pelaajat rikkoivat pukeutumissääntöä Bulgarian EM-kisoissa.

Käsipallo.
Norja pelasi vuonna 2018 naisten rantakäsipallon MM-finaalissa. Kuva: Getty Images
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan naisten rantakäsipallomaajoukkue on saanut sakot, sillä pelaajien asut Bulgarian EM-kisojen pronssiottelussa eivät noudattaneet Euroopan käsipalloliiton antamia pukeutumissääntöä.

Rantakäsipallossa naisten on pelattava bikineissä, joiden alaosan mitta saa olla sivuilta enintään kymmenen senttiä. Pelaajat eivät kuitenkaan noudattaneet sääntöä, vaan pelasivat ottelun shortseissa.

Näin ollen Norjan joukkue sai 150 euron sakon jokaista pelaajaa kohden eli kokonaissumma nousi 1 500 euroon. Norjan käsipalloliitto kertoi Dagbladetille hoitavansa maksun liiton kassasta.

Norjan rantakäsipallonaiset ovat olleet jo pidemmän aikaa turhautuneita pukeutumissääntöihin. Esimerkiksi miehillä säännöt ovat löyhempiä, sillä he saavat käyttää otteluissa hihatonta paitaa ja shortseja.

Norjan käsipalloliitto pyysi keväällä Euroopan liitolta muutosta peliasuun ja tuolloin sääntömuutos myös hyväksyttiin. Uusien sääntöjen voimaantuloaika oli kuitenkin epäselvä, ja Norjaa vaadittiin pelaamaan bikineissä sakkojen uhalla.

– Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että naisurheilijoiden on pakko käydä tätä taistelua vuonna 2021. Toivoin, että olisimme jättäneet tämän jo taaksemme. Valitettavasti kyse on kansainvälisestä lajiliitosta, joka ei ole samaa mieltä, Norjan kulttuuri- ja tasa-arvoministeri Abid Raja sanoi Dagbladetille.

Lue myös:

Rantakäsipallon pukeutumiskoodiin piti tulla muutos – silti Norjan naiset pakotettiin pelaamaan bikineissä EM-kisoissa sakkojen ja hylkäyksen uhalla

Suosittelemme