Hyppää sisältöön

Saaristossa perinteiseen romunkeräykseen ennätysmäärä romua – eniten kerättiin metalliromua

Lounais-Suomen jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n järjestämän romunkeräysviikon aikana saaristossa kerättiin pois yli 55 000 kiloa romua.

Metalliromua nostetaan kouralla keräyslavalle Turun saaristossa
Arkistokuva romunkeräyksestä. Kuva: Lounais-Suomen jätehuolto
Johanna Lehtola

Saaristossa kerättiin ennätysmäärä romua perinteisen romunkeräysviikon aikana.

Romunkeräyksen Paraisilla ja Naantalin Rymättylässä järjestivät Lounais-Suomen Jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry. Viikon aikana saaristosta kerättiin pois yli 55 000 kiloa romua.

Määrä oli kaikkiaan yli 3 000 kiloa enemmän kuin viime vuonna, jolloin myös tehtiin romunkeräysennätys.

– Tämän vuoden keräysmäärissä näkyvät useampi romuauto ja puimuri. Sähkölaiteromua tuli runsaammin kuin muutamaan vuoteen. Ilahduttavaa on, että rakennus- ja siivoussäkkien suosio jatkuu. Se on erittäin hyvä, sillä nämä jätteet eivät kuulu saaristossa oleviin polttokelpoisen jätteen jäteastioihin vaan romunkeräyssäkkeihin tai suoraan lajitteluasemille, Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) palveluesimies Jaana Saario-Lomppi selvittää tiedotteessa.

Saariston romunkeräyksessä kerättiin eniten metalliromua, lähes 34 000 kiloa. Seuraavaksi eniten keräykseen tuotiin sähkölaiteromua ja ajoneuvoromua.

Vilkkaimmat pysähdykset tehtiin LSHJ:n mukaan tänä vuonna Nötössä, Åvensorissa ja Nåtössä. Näiltä saarilta kertyi kyytiin myös eniten metalliromua.

Lue lisää:

Saariston romunkeräyskampanjassa kerättiin ennätysmäärä jätettä – koronakevät vauhdittanut jätehuoltoa maalla ja merellä

Suosittelemme sinulle