Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Atrian oikaistu liikevoitto koheni selvästi

Tuoteryhmistä vahvinta kehitys oli valmisruoassa. Atria on nostanut myös liikevoittoennustettaan muun muassa sen vuoksi, että sianlihan vienti Suomesta Kiinaan on lisääntynyt alkuvuoden aikana.

Kuvassa on Atrian logo.
Atrian oikaistu liikevoitto kohosi 12,6 miljoonaan euroon 4,1 miljoonasta eurosta. Kuva: Tomi Natri / AOP
Tuomo Mäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Elintarvikeyhtiö Atrian oikaistu liikevoitto parani huhti-kesäkuussa selvästi vuoden takaisesta. Oikaistu liikevoitto kohosi 12,6 miljoonaan euroon 4,1 miljoonasta eurosta.

Myös liikevaihto nousi. Viime vuoteen verrattuna liikevaihto kasvoi noin kuusi prosenttia ja oikaistu liikevoitto yli kaksinkertaistui.

Liikevoitosta valtaosa tuli Suomesta. Tuoteryhmistä vahvinta kehitys oli valmisruoassa. Atria on nostanut myös liikevoittoennustettaan muun muassa sen vuoksi, että sianlihan vienti Suomesta Kiinaan on lisääntynyt alkuvuoden aikana. Myös ammattikeittiöille suunnatut Food Service -palvelut ovat nostaneet kysyntää.

– Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä kaikki liiketoiminta-alueet paransivat kannattavuuttaan viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja tekivät positiivisen liiketuloksen, kertoo toimitusjohtaja Juha Gröhn tiedotteessa.

Kevään ja alkukesän aikana koronarajoituksia on purettu kaikissa niissä maissa, joissa Atria toimii. Gröhnin mukaan tämä on elvyttänyt myyntiä.

Suosittelemme