Hyppää sisältöön

Eskolanmäen äänestyspaikasta tehtiin kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle Kouvolassa – kantelijan mukaan koronaturvallisuudesta ei huolehdittu

Kantelu koskee Kouvolan Eskolanmäessä ammattikoulun tiloissa toiminutta kuntavaalien äänestyspaikkaa.

Eskolanmäen äänestyspaikalla oli kantelijan mukaan puutteita esimerkiksi virkailijoiden maskien käytössä ja turvaväleissä. Kuvituskuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle
Juulia Tillaeus

Kouvolassa Eskolanmäessä sijainneen kuntavaalien äänestyspaikan järjestelyistä on tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Kantelun on tehnyt äänestämässä käynyt kuntalainen, jonka mukaan ammattikoulun tiloissa toimineella äänestyspaikalla ei noudatettu koronaturvallisuusohjeita.

Puutteita oli kantelijan mukaan ollut esimerkiksi virkailijoiden maskien käytössä ja turvaväleissä. Lisäksi äänestyshuoneiston takaseinällä olevalla pöydällä lojui useita käytettyjä maskeja. Kantelijan mielestä tila oli myös liian ahdas.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia on pyytänyt Kouvolan kaupungilta selvitystä asiasta. Kouvolan keskusvaalilautakunta katsoo, että Eskolanmäen vaalilautakunta on suurelta osin noudattanut terveysturvallisuusohjeistusta. Keskusvaalilautakunta pyytää lausunnossaan, että kantelu ei johtaisi huomautukseen.

Kouvolan keskusvaalilautakunta tunnistaa kuitenkin myös puutteita Eskolanmäen äänestyspaikan järjestelyissä. Eskolanmäen vaalilautakunnan puheenjohtajan selvityksen mukaan esimerkiksi pöydällä lojuneet maskit on siirretty roskiin taukojen aikana. Keskusvaalilautakunta katsoo, että käytetyt maskit olisi pitänyt laittaa roskiin heti käytön jälkeen.

Keskusvaalilautakunta käsittelee lausuntoaan tänään keskiviikkona ennen sen jättämistä eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle