Hyppää sisältöön

Tänään selviävät Kuninkuusravien osallistujat – Kainuusta ehdolla yksi hevonen

Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Suomenhevosori Camri seisoo tallissa harjattavana.
Kuninkuusravien kokenutta kaartia edustaa myös peräti kahdeksan kertaa Kuninkuusraveihin osallistunut Camri. Kuva vuodelta 2019, jolloin Kuninkuusravit olivat Jokimaan raviradalla, Kuva: Sari Ursin / Yle
Tanja Heikkonen

Keskiviikkona päätetään Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujat. Kainuusta on ehdolla yksi hevonen Kuningatarkilpailuun. Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Valinnat tekee tekee Kuninkuusravien päätoimikunta.

Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin yhteensä 41 hevosta. Vuonna 2020 Kuninkuusraveihin ilmoitettiin 19 oria ja 25 tammaa.

Ilmoitetuissa hevosissa on jonkin verran vaihtuvuutta viime vuoteen nähden, ja viikonloppuna mukaan pyrkii lukuisia ensikertalaisia . Ilmoitettujen joukosta löytyy myös viime vuonna kuninkuustittelin voittanut Evartti sekä sen tallikaveri, paluuta kuninkuuskisaan havitteleva vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku.

Ravikuningatar vaihtuu tänä vuonna varmuudella, kun hallitsevaa kuningatarta Virin Camillaa ei ilmoitettu mukaan. Samalla varmistui myös, että Seinäjoella kruunataan tänä vuonna uusi ravikuningatar, kun yhtään aiempien vuosien voittajaa ei ole mukana.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle