Hyppää sisältöön

Rokualle on suunnitteilla digitekniikkaa hyödyntävä seikkailupuisto

Noin hehtaarin kokoiselle alueelle kaavaillussa puistossa yhdistyvät eri-ikäisten liikunnalliset toiminnot ja teknologia. Paikka toimisi myös oppimisympäristönä. Rokuan alueelle houkutellaan samalla lisää asukkaita ja yrityksiä.

Rokualle suunnitellaan dgiseikkailupuistoa, kertoo Utajärven kunnanjohtaja Anne Sormunen. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Seeskorpi

Utajärven kunta suunnittelee Rokualle digitekniikkaa hyödyntävää seikkailupuistoa.

Kunnanjohtaja Anne Sormunen kertoo, että noin hehtaarin kokoiselle alueelle kaavaillussa puistossa yhdistyvät eri-ikäisten liikunnalliset toiminnot ja teknologia. Paikka toimisi myös oppimisympäristönä digitekniikkaa hyödyntäen.

– Alue on vasta kehitteillä, mutta ajatus on se, että siellä voi kiipeillä, siellä tulee hiki ja sieltä saa elämyksiä. Seikkailupuisto rakennetaan Rokuan ympäristöä kunnioittaen, ja rakentamisessa käytetään alueen maastomuotoja hyväksi, Sormunen valottaa alustavia suunnitelmia.

Tavoitteena on, että puisto tulee maksutta kaikkien käyttöön.

Liikunnallisuus ja luontoarvot ovat muutoinkin alueen kehittämisen keskiössä. Sormusen mukaan alueelle suunnitellaan rullahiihtorataa. Hanketta lähdetään edistämään syksyllä

Rokualle houkutellaan lisää asukkaita

Utajärvi houkuttelee Rokuan alueelle myös lisää yrityksiä ja asukkaita.

Kunnanjohtaja Anne Sormusen mukaan Rokuan ydinalueen asemakaava on tarkoitus saada päivitettyä vuoden kuluttua. Sen myötä alueelle voidaan rakentaa lisää asuntoja. Lisäksi päivitetty kaava mahdollistaa alueelle uutta liiketoimintaa.

– Uusia investointeja ja kakkoskotihankkeita on jo näköpiirissä.

Sormunen kertoo, että alueen tonteista on ollut korona-aikana kova kysyntä ja Utajärven kunnan kaikki kaavoitetut tontit on jo myyty.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle