Hyppää sisältöön

Asunnot käyvät hyvin kaupaksi Lahdessa – kesäkuu oli erityisen vilkasta aikaa asuntomarkkinoilla

Asuntokaupan puolivuotiskatsaus kertoo, että vanhoille asunnoille löytyi uusia omistajia reilusti edellisvuotta enemmän.

En röd höghusfasad i trä, balkonger med balkongmöbler i.
Asunnot ovat alkuvuonna vaihtaneet vilkkaasti omistajaa. Kuvituskuva. Kuva: Yle/ Marko Ekström
Kalle Suomi
Avaa Yle-sovelluksessa

Asuntokauppa on ollut tänä vuonna erityisen vilkasta Suomessa ja etenkin Lahdessa.

Huoneistokeskuksen asuntomarkkinakatsauksen mukaan koko maassa myytiin vanhoja asuntoja tammi-kesäkuun aikana 25,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Lahdessa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin tammi–kesäkuussa jopa 40,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Varsinkin kesäkuu oli vilkas kauppakuukausi Lahdessa, kun vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat 34,3 prosenttia viime vuodesta. Myös asuntojen myyntiajat lyhenivät kesäkuussa koko maassa.

Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat laskivat Suomessa kesäkuussa keskimäärin 1,7 prosenttia, kun Lahdessa ne nousivat 2,9 prosenttia, eli noin 53 euroa. Eniten hinnat nousivat Vantaalla (+8,8 %) ja laskivat Porissa (-11,7 %).

Vanhoilla asunnoilla tarkoitetaan kaikkia vanhoja kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloasuntoja. Tontit, autotallit tai loma-asunnot eivät ole mukana vertailussa.

Luvut perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton ylläpitämään hintaseurantapalveluun, johon suurimmat asunnonvälitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle