Hyppää sisältöön

Apulaisoikeusasiamies ei tutki Näyttelijäliiton kantelua koronarajoituksista

Apulaisoikeusasiamies on kertonut liitolle jättävänsä kantelun tutkimatta, koska asiaan on mahdollista hakea muutosta myös valittamalla. Näyttelijäliiton mukaan liitto ei kuitenkaan voi valittaa asiasta.

Taiteilijakollektiivi Kuusiplus järjesti kesäkuussa mielenilmauksen aluehallintoviraston edessä Helsingin Pasilassa. Kuva: Jani Saikko / Yle

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies ei tutki Suomen näyttelijäliiton tekemää kantelua yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista.

Näyttelijäliitto kertoo tiedotteessaan, että apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on ilmoittanut liitolle jättävänsä asian tutkimatta, koska siihen on mahdollista hakea muutosta valittamalla.

Myös eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia vahvistaa, että valitusta ei käsitellä.

Näyttelijäliitto kertoo, ettei liitto voi edetä asiassa valitusteitse, koska liitto ei ole suoraan vahinkoa kärsinyt osapuoli.

Liiton mukaan avien rajoituspäätöksistä on vireillä useita muita valituksia, joita ovat tehneet muun muassa teatterit ja taiteilijat.

Lue lisää:

Näyttelijät tulistuivat ammattiliittonsa aikeelle perua Avi-kantelu, nyt liitto pohtii asiaa uudelleen – "Kulttuuriala on ollut liian kiltti"

Muusikot ovat kyllästyneet “jaksetaan vielä hetki” -toivotuksiin – artistien keskuudessa leviää boikottimieliala poliitikkojen vaalitilaisuuksia kohtaan

Suosittelemme sinulle