Hyppää sisältöön

Puutarhavadelman satokausi alkaa Pohjois-Savossa – aurinko on antanut marjoille makua

Helteet näyttävät vaikuttavan myös vadelman pääsatokauteen, joka jäänee tavanomaista lyhyemmäksi. Myös herukat ovat kypsymässä. Kuivuus on jättämässä mustaherukoiden marjakoon pieneksi.

Helteiden vuoksi vadelmankin pääsatokausi näyttää jäävän tavanomaista lyhyemmäksi. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Laura Ruuskanen

Puutarhavadelman pääsatokausi on alkamassa Pohjois-Savossa.

Poikkeuksellisen helteisen ja lämpimän kesän vuoksi vadelmankin osalta pääsatokausi näyttää jäävän avomaalla tavanomaista lyhyemmäksi. Pääkausi voi olla ohitse jo muutamassa viikossa.

Tänä vuonna aurinko on antanut vadelmille hyvin makua, kerrotaan Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen tiedotteessa.

Myös pensasmustikat, herukat ja monet muut marjat ovat kypsymässä. Pitkään jatkunut kuivuus on kuitenkin jättämässä mustaherukoiden marjakoon pieneksi, alentaen siten kokonaissatomäärää.

Kevään hallayöt kukinnan aikaan ovat myös verottaneet osansa tulevasta mustaherukkasadosta. Punaherukan osalta tilanne näyttää paremmalta.

Käsin poimittua rasiaherukkaa alkaa olla saatavissa lähiaikoina. Sadonkorjuu herukkapuimureilla alkanee parin viikon päästä myös Savossa, arvioidaan Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksestä.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle