Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Time-lehti nimesi Helsingin yhdeksi maailman loistavimmista paikoista – Suomen pääkaupungista maalataan tulevaisuuden kulttuuripesäkettä

Helsinki antaa yhdysvaltalaisjulkaisun mukaan "vanhoille tiloille uusia merkityksiä". Time nostaa esiin muun muassa Vallisaaressa järjestettävän Helsinki biennaalin. Lehti valitsi listalleen sata loistavinta paikkaa maailmassa nyt kolmatta vuotta.

Allas Sea Pool illalla.
Nyt lehti nostaa esiin taide-, kulttuuri- ja arkkitehtuurikenttää ja tituleeraa Helsinkiä kaupungiksi, jossa "vanhat tilat saavat uuden tarkoituksen". Kuva: Allas Sea Pool
Vilma Romsi,
Riikka Kajander
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinki on yksi maailman loistavimmista paikoista, jos yhdysvaltalaisen aikakauslehti Timen listaa on uskominen. Suomen pääkaupunki on nostettu vuoden 2021 loistavimpien paikkojen joukkoon kaupunkina, "josta voi tulevaisuudessa kasvaa versoava kulttuuripesäke".

Time mainitsee Helsingin olevan kaupunki, joka on jo aiemmin tunnettu maailmalla ympäristöedelläkävijänä.

Nyt lehti nostaa esiin taide-, kulttuuri- ja arkkitehtuurikenttää ja tituleeraa Helsinkiä kaupungiksi, jossa "vanhat tilat saavat uuden tarkoituksen".

Esimerkiksi nostetaan Helsinki biennaali, kahden vuoden välein järjestettävä kansainvälinen taidetapahtuma, joka on pystytetty entiseen armeijan tukikohtaan Vallisaareen. Maininnan saa myös muun muassa Helsingin päärautatieaseman yhteyteen avattu Scandic Grand Central -hotelli.

Time-lehti valitsi listalleen sata loistavinta paikkaa maailmassa nyt kolmatta vuotta. Se sisältää maita, alueita, kaupunkeja ja kuntia.

Tänä vuonna kriteereissä huomioon otettiin koronapandemian luomat poikkeukselliset olosuhteet, ja listalle valinta oli lehden mukaan kunnianosoitus "ihmisille ja yrityksille... jotka löysivät tapoja sopeutua, rakentaa ja innovoida". Valinnassa huomioitiin paikat, jotka "tarjoavat uusia ja jännittäviä kokemuksia".

Voit keskustella aiheesta torstaihin klo 23 saakka.

Suosittelemme