Hyppää sisältöön

Yle seurasi tulospäivää: UPM:n tulos teki kasvuloikan, Huhtamäen kasvu kiihtyi ja tulos parani, Innofactorilla ennätyksellinen tilauskanta

Torstaina osavuosikatsauksena julkaisi muun muassa UPM, Huhtamäki ja Valmet.

Metsäyhtiö UPM mukaan tuotteiden vahva kysyntä ja myyntihintojen korotukset siivittävät tuloksen selvään kasvuun. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Markku Haavisto,
STT

Useat pörssiyhtiöt julkistivat osavuosikatsauksensa tänään torstaina. Seurasimme tulospäivää tässä artikkelissa.

Kotimaisista suuryhtiöistä tuloksensa julkaisee tänään UPM, Huhtamäki ja Valmet. Lisäksi osavuosikatsauksena julkaisevat Innofactor ja Trainers' House.

Metsäjätti UPM:ltä reipas tulosparannus

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä puolella.

Liikevoitto nousi huhti–kesäkuussa 307 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 203 miljoonaa. Yhtiön mukaan sen tuotteiden kysyntä oli vahvaa ja kokonaisuutena myyntihintojen korotukset ylittivät raaka-ainehintojen nousun vaikutuksen.

Liikevaihto nousi 15 prosentilla lähes 2,4 miljardin euroon.

Huhtamäen liikevaihto kasvoi, tulos parani selvästi

Pakkausvalmistaja Huhtamäki raportoi liikevaihdon kasvaneen 877 miljoonaan euroon. Vuotta aiempaan verrattuna kasvua kertyi 10 prosenttia ja vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi koko konsernin tasolla 14 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi 14 prosenttia ja oli toisella neljänneksellä 79,9 miljoonaa euroa.

Tulosparannusta osittain selittää se, että Huhtamäen vuoden 2020 vertailukausi oli erityisen heikko koronapandemian vuoksi. Toimitusjohtaja Charles Héaulmén mukaan kasvanut kysyntä on tukenyt yhtiön kasvua. Lisäksi ruokapakkausmarkkina on jatkanut elpymistään rokotusten edetessä ja liikkumisrajoitusten purkamisten myötä. Raaka-aineiden hinnanousu kuitenkin lisää epävarmuutta yhtiön näkymiin.

Parempi pandemiatilanne näkyi Trainers' Housen liikevaihdon kasvussa

Konsultti- ja yritysvalmennusyhtiö Trainers' Housen operatiivinen liiketulos kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla vertailukauden 0,6 miljoonasta eurosta 1,0 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto kasvoi 13,6 prosenttia vertailukauden 5,0 miljoonasta eurosta 5,7 miljoonaan euroon. Yhtiö piti näkymät ennallaan vuodelle 2021 ja arvioi operatiivisen tuloksen olevan voitollinen. Toimitusjohtajan Arto Heimosen mukaan parantunut pandemiatilanne näkyi alkuvuonna asiakkaiden investoinneissa ja maksuvalmiudessa.

Innofactorin tilauskanta nousi ennätyslukemiin

It-palveluyhtiö Innofactorin tulos ja liikevaihto kasvoivat vuoden toisella neljänneksellä. Liikevaihdossa kasvua muodostui 3,2 prosenttia eli vertailukauden 16,8 miljoonasta eurosta 17,3 miljoonaan euroon. Liikevoitto puolestaan kohosi 0,9 miljoonasta eurosta 1,3 miljoonaan euroon. Yhtiö kertoi ennätyssuuresta tilauskannasta toisen neljänneksen päätteeksi ja oli yhteensä 72,7 miljoonaa euroa, joten oli kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan syntyi 27,8 prosenttia.

Valmetin tulos jäi ennusteista, tilaukset kasvoivat silti

Valmet sai huhti–kesäkuussa uusia tilauksia 1,2 miljoonan euron edestä, mikä oli selvästi analyytikkojen odotuksia enemmän. Konepajayhtiön liikevoitto huhti–kesäkuussa oli 85 miljoonaa euroa, kun vastaavaan aikaan viime vuonna liikevoittoa kertyi 62 miljoonaa euroa. Liikevaihto ja liiketulos jäivät kuitenkin odotuksista. Yhtiön liikevaihto oli huhti–kesäkuussa 943 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle