Hyppää sisältöön

Perniönseudun Lehti: Salon seudun kausityöntekijät ottaneet heikosti koronarokotetta

Vain noin joka neljäs alueen kausityöntekijä on ottanut rokotteen. Taustalla on ulkomailta tulleiden työntekijöiden epäluulo rokotetta ja terveydenhuoltojärjestelmää kohtaan.

Kuvituskuva. Kuva: Katja Halinen / Yle
Eino Kossila

Ulkomaiset kausityöntekijät ovat ottaneet heikosti koronarokotteita, kertoo Perniönseudun lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehden haastatteleman Salon koronarokotusten vastuuhoitajan Anne Ahosen mukaan vain noin yksi neljästä Salon alueella työskentelevästä kausityöntekijästä on ottanut rokotteen.

Ahosen mukaan taustalla on epäluuloa rokotetta ja terveydenhuoltojärjestelmää kohtaan. Monessa maassa terveydenhuoltojärjestelmässä voi olla esimerkiksi korruptiota.

Monen ulkomailta tulleen voi Ahosen mukaan esimerkiksi olla vaikeaa luottaa siihen, että rokotepiikissä todella on sitä rokotetta, jota siinä väitetään olevan, eikä esimerkiksi jotakin muuta ainetta.

Salon kaupunki pyrkii informoimaan kausityöntekijöitä koronarokotuksen ottamisen tärkeydestä.

– Kerroin, ettei rokote aiheuta lapsettomuutta, ja että jos Suomessa saa yhden annoksen, niin silloin toisen annoksen saa kotimaassa. Tämän jälkeen yksi työntekijä tuli kysymään miten paljon minulle on maksettu näistä kerrotuista tiedoista, Ahonen kertoo lehdelle.

Lisää aiheesta:

Perniönseudun Lehti: kausityöntekijät ottaneet nihkeästi rokotetta Salossa (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle