Hyppää sisältöön

Tokion avajaisten ohjaaja Kentaro Kobayashi sai potkut 23 vuoden takaisen holokaustivitsailun takia

Aiemmin myös olympialaisten luova johtaja ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja erosivat tehtävistään sopimattoman kielenkäytön vuoksi.

Tokion olympiastadion yleisurheilun testikisassa.
Tokion massiivinen olympiastadion on odottanut kisojen avajaisia jo yli vuoden. Kuva: 2021 Anadolu Agency
STT Urheilu

Tokion olympialaisten avajaisten ohjaaja Kentaro Kobayashi on irtisanottu vanhan holokaustivitsailun tultua uudelleen julki. Alun perin 1998 julkaistulla videolla Kobayashi ja toinen esittäjä pelleilivät lasten tv-viihdyttäjinä ja naureskelivat paperinukkiensa olevan holokaustileikistä jääneitä.

Tämän jälkeen kaksikko vitsaili, että televisiotuottaja olisi suuttunut holokaustiviittauksesta.

Kobayashi on Japanissa tunnettu teatterimies. Hän pyysi holokaustivitsailua julkisesti anteeksi sen jälkeen, kun video oli tullut uudelleen julki ja luonnehti vanhoja repliikkejään "äärimmäisen sopimattomiksi".

Maalikuussa olympialaisten luova johtaja Hiroshi Sasaki irtisanoutui sen jälkeen kun Japanissa oli tullut ilmi, että Sasaki oli ehdottanut naispuolisen koomikon ja plusmalli Naomi Watanaben esiintyvän olympialaisten avajaisissa siankorvin varustettuna.

Helmikuussa olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut entinen pääministeri Yoshiro Mori erosi seksististen puheidensa tultua julki.

Lue myös:

Ennätyskohussa uusi käänne: Sveitsiläisen sprintterin 100 metrin sensaatioaika häivytetty tilastoista

38-vuotias mestariveteraani johtaa ennakkosuosikki Brasiliaa, EM-kisoissa loistanut nuori tähdittää Espanjaa – seuraa näitä pelaajia Tokiossa

Yhdysvaltojen supertähti kritisoi omiaan shokeeravan Ruotsi-tappion jälkeen: "Teimme vain tyhmiä juttuja" – brasilialaiset tekivät historiaa

Suosittelemme sinulle