Hyppää sisältöön

Guinean koko joukkue perui osallistumisensa olympialaisiin viime hetkellä koronapandemiaan vedoten, oikea syy todennäköisesti taloushuolet

Länsi-Afrikassa sijaitsevasta maasta piti osallistua olympialaisiin viisi urheilijaa.

Guinean olympiajoukkue Rion olympialaisissa 2016. Kuva: Jim Watson / AFP / Getty Images

Guinea on peruuttanut osallistumisensa Tokion olympialaisiin koronaviruspandemiaan vedoten. Asiasta on kertonut maan urheiluministeri.

Uutistoimisto AFP kertoo, että maan hallitusta lähellä olevan lähteen mukaan todellinen syy viiden urheilijan kotiinjäämiseen on kuitenkin maan taloushuolet.

– Hallitus on huolissaan urheilijoiden terveydestä koronavarianttien elpymisen takia ja on tästä syystä päättänyt peruuttaa Guinean osallistumisen olympialaisiin, urheiluministeri Sanoussy Bantama Sow totesi kirjeessään maan olympiakomitealle.

Myös Guinealaisen median mukaan vetäytyminen oli enemmänkin taloudellisista syistä. Maa on osallistunut olympialaisiin 11 kertaa, eikä ole ikinä voittanut yhtään mitalia.

Viiden hengen guinealaisedustukseen olisivat kuuluneet Fatoumata Yarie Camara (vapaapaini), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure ja Mamadou Tahirou Bah (uinti) sekä Aissata Deen Conte (naisten 100 m).

Huhtikuussa Pohjois-Korea ilmoitti, ettei se osallistu olympialaisiin suojellakseen urheilijoitaan koronavirukselta.

Lue myös:

Piskuinen japanilaiskylä järjesti huikean yllätyksen olympialaisiin valmistautuville suomalaiskävelijöille – "Siinä oltiin ihan H. Moilasena"

Katso suorana: Miesten olympiajalkapallo käynnissä – Egypti haastaa Espanjan, iltapäivällä luvassa huippuottelu

Mitalikandidaatit Borodin ja Hill jäävät pois Tokiosta koronatartunnan takia – "Olen täysin musertunut"

"Todella outo tulos" – katso, miten karmea töppäys aloitti heti historialliset maalijuhlat Tokion olympialaisissa

Suosittelemme sinulle