Hyppää sisältöön

Rovaniemen Kymppikorttelin kerrostalon rakentaminen jatkumassa tänä vuonna – jalkakäytävä kuntoon syyskuussa

Kymppikorttelin Taiga-talon rakentaminen keskeytettiin vuosi sitten, kun pandemia romahdutti sijoitusasuntojen markkinat Rovaniemellä. Rakentaminen jatkuu todennäköisesti loppuvuoden aikana.

Keskeneräinen kerrostalotyömaa Rovaniemen keskustassa.
Lehto Groupin kerrostalotyömaa Rovaniemen keskustassa on ollut seisoksissa vuoden. Kuva: Anna Ruohonen / Yle
Anna Ruohonen

Rovaniemen Korkalonkadun ja Toripuistikon kulmassa aloitetun ja keskeneräiseksi jääneen kerrostalon rakentaminen jatkuu todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella.

Urakoitsijana toimiva Lehto Group keskeytti Taiga-talon rakentamisen vuosi sitten heinäkuussa. Keskeyttämisen syy oli koronapandemian vaikutus asuntomarkkinoihin: Rovaniemellä pandemia romahdutti majoituskäyttöön tarkoitettujen sijoitusasuntojen kysynnän.

Taiga-talon asunnot ovat tällä hetkellä pre-markkinoinnissa eli asuntomarkkinoille on jaettu tietoa, että kohde on tulossa myyntiin. Kohteen ennakkomarkkinointi olisi tarkoitus aloittaa syksyllä, kertoo Lehto-asuntojen aluejohtaja Panu Hulkko.

– Taiga-taloon valmistuu 95 asuntoa, pääasiassa yksiöitä ja kaksioita sekä liiketiloja, Hulkko kertoo.

Kerrostalon on tarkoitus valmistua ensi vuoden loppuun mennessä.

Keskeneräisen kerrostalon viereen Valtakadun ja Toripuistikon kulmaan valmistui kerrostalo lokakuussa 2019. Kerrostalojen sivuja Toripuistikkoa pitkin myötäilevä kevyen liikenteen väylä on ollut poissa käytöstä siitä asti.

Rovaniemen kaupunki on aloittanut kevyen liikenteen väylän kunnostuksen kerrostalojen kohdalta jo viime syksynä. Talven tulo katkaisi urakan etenemisen, ja kivityöt sekä päällystäminen siirtyivät. Urakka valmistuu syyskuun puoleen väliin mennessä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle