Hyppää sisältöön

Sotkamon Jymyn ottelu pelataan lasten puolesta sunnuntaina – syksyllä on luvassa vielä JymyHyvä-ottelu

Paikalla on myös lipaskeräys ja arvanmyynti. Rahaa kerätään Unicefin hätäapu-tilille, jolla autetaan maailmanlaajuista työtä. Rahaa suunnataan esimerkiksi maailmanlaajuiseen koronarokottamiseen

Sotkamon Jymy on voittanut viisi viimeistä peliään. Viikonloppuna on edessä sunnuntain ottelun lisäksi vierasottelu Kempeleen Kiriä vastaan perjantaina. Kuva otettu toukokuussa Hiukassa. Kuva: Yle / Tanja Heikkonen
Tanja Heikkonen

Sotkamossa sunnuntaina pelattava Sotkamon Jymyn ja Imatran Pallo-Veikkojen välinen superpesisottelu on niin sanottu Lasten puolesta -pelattava ottelu, eli paikalla on Unicefin paikallista ja valtakunnallista väkeä.

Hiukan stadionilla on Kajaanin paikallisryhmä mukana ja Unicefin kehitysjohtaja Jussi Kivipuro heittää avausheiton.

Aila Vähämaa paikallisjärjestöstä kertoo, että tempauksella halutaan näkyvyyttä Unicefin työlle.

– Ei ole rahankeräystavoitetta, halutaan näkyvyyttä työllemme, Vähämaa kertaa.

Paikalla on myös lipaskeräys ja arvanmyynti. Rahaa kerätään Unicefin hätäapu-tilille, jolla autetaan maailmanlaajuista työtä. Rahaa suunnataan esimerkiksi maailmanlaajuiseen koronarokottamiseen

Vähämaa muistuttaa, ettäSotkamo toteuttaa Unicefin lapsiystävällinen kunta -mallia ensimmäisenä Kainuussa.

Jymy voittoputkessa

Sotkamon Jymy on voittanut viisi viimeistä peliään. Viikonloppuna on edessä sunnuntain ottelun lisäksi vierasottelu Kempeleen Kiriä vastaan perjantaina.

Heinäkuun alussa otettiin miesten Superpesiksessä ottelukohtainen pistekeskiarvo käyttöön miesten runkosarjassa. Pesäpalloliitto päätyi ratkaisuun, koska heinäkuun alussa jouduttiin perumaan otteluita muun muassa Imatran Palloveikkojen karanteenin vuoksi.

Sotkamon Jymy on nyt runkosarjassa neljännellä sijalla, pistekeskiarvo Jymyllä on tasan kaksi. Kolme olisi maksimi. Sarjaa johtavan Kouvolan Pallonlyöjien pistekeskiarvo on 2.43.

SuperJymyn myyntijohtaja Ilari Koskimies kertoo, että myös perinteinen JymyHyvä-ottelu pelataan puolivälierissä syksyllä. Kohde ilmoitetaan myöhemmin. Aiemmin JymyHyvä-ottelusta on lahjoitettu varoja muun muassa kainuulaisten erityisnuorten hyväksi ja Kainuun keskussairaalalle.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle