Hyppää sisältöön

Kalastusluvat myytiin jo loppuun useilla Ylä-Lapin kohteilla

Kalastusluvat ovat jo kokonaan loppuneet kolmella kohteella. Myös osa vyöhykkeistä on myyty loppuun.

Lätäseno Enontekiö kalastus
Lätäsenon kalastusluvat on jo myyty tältä kesältä loppuun. Arkistokuva. Kuva: Aku Ahlholm/Metsähallitus
Eeva Kuivas

Kalastusluvat ovat loppuneet useissa Ylä-Lapin kohteissa. Metsähallituksen mukaan tälle kesälle loppuunmyyty on jo Lätäseno, Näätämöjoki ja Utsjoen erämaan kohde.

Ivalojoen neljännen vyöhykkeen luvat ovat loppuneet ja Lutto-Suomujoella kolmas vyöhyke on myyty loppuun. Juutuanjoella Inarissa kolmen vyöhykkeen luvat ovat jo loppuneet ja muutkin pian loppumassa.

Metsähallituksen mukaan lupien loppuminen johtuu kalastuksen kasvaneesta suosiosta. Pohjoisen kalastuslupien kysyntää on lisännyt myös eteläisten virtavesien liian lämmin vesi, minkä vuoksi Metsähallitus on joutunut keskeyttämään lupamyynnin usealle kohteelle. Lisäksi joidenkin Lapin kohteiden kysyntää lienee Metsähallituksen mukaan lisännyt se, ettei Tenolla saa tänä kesänä kalastaa lohta.

Metsähallitus muistuttaa, että kalastusluvat kannattaa hankkia ennen kuin lähtee kalastusreissulle kauas.

Jos halutut kalastusluvat jäävät saamatta, kalastonhoitomaksulla voi kalastaa useilla lammilla ja järvillä. Myös Ylä-Lapissa on paljon niin sanottuja seisovia vesistöjä, joissa yhdellä vavalla kalastavalle riittää kalastusluvaksi valtion kalastonhoitomaksu.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle