Hyppää sisältöön

Susi iski lammastilalle Keuruulla – kyseessä luultavasti sama yksilö, joka on nähty alueella aiemminkin

Torstain ja perjantain välisenä yönä iskenyt susi teki laajoja tuhoja lammastilalla. Osa lampaista löytyi maastosta kuolleena ja haavoittuneet lampaat jouduttiin lopettamaan. Keuruulla on tehty lähiaikoina useita susihavaintoja.

Lammastilalle iskeneen suden arvioidaan olleen suurikokoinen. Kuvituskuva. Kuva: imago stock&people/ All Over Press

Susi iski torstain ja perjantain välisenä yönä Keuruun Lehtomäessä sijaitsevalle Vehkomäen lammastilalle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Keuruun Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Timo Pessinen kertoi Ylelle, että susi oli yön aikana käynyt kahdessa eri lampaita sisältävässä rakennuksessa.

Eläin teki lammastilalla laajoja tuhoja. Pessinen kertoo, että suden raatelemia lampaita oli yhteensä ainakin kahdeksan. Osa lampaista löytyi maastosta kuolleena ja muut haavoittuneet lampaat jouduttiin lopettamaan.

Osa lampaista on Pessisen mukaan edelleen kadoksissa.

Nähty aiemmin samalla alueella

Timo Pessisen mukaan sama yksilö on nähty alueella jo aikaisemmin tällä viikolla. Suden uskotaan vierailleen toissapäivänä lammastilan naapurissa. Susihavaintoja on tehty Keuruulla useampia lähiaikoina.

Suden arvellaan liikkuvan yksin, mutta maaston kuivuuden takia maasta on vaikea havaita susien jälkiä. Lammastilalle iskeneen suden arvioidaan lampaissa olleiden raatelujälkien perusteella olleen suurikokoinen.

– Nyt on kyseessä todella suuri susi. Raateluhampaiden väli oli noin seitsemän senttimetriä.

Sudelle on Pessisen mukaan saatu karkotuslupa, mutta lopetuspäätöstä ei ole annettu. Suden karkoitus tulee tapahtumaan Pessisen mukaan luultavasti koirien avulla koirakarkoituksena tai karhujen karkoituksessa usein hyödynnetyllä värikuulakarkotuksella.

– Värikuula-aseella pystytään ampumaan väripatruuna eläimen kylkeen, jolloin se pystytään tunnistamaan ja siten mahdollisesti kartoittamaan eläinten liikkeitä.

Suosittelemme sinulle