Hyppää sisältöön

Venäläinen maastopalo levisi rajan yli Suomeen – sammutus Lieksassa kesti tuntikausia

Venäjällä syttynyt maastopalo levisi perjantaina Suomeen. Paloa sammutettiin Lieksan Ruunaalla useita tunteja. Alaltaan pieni palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Venäjän Karjalassa on ollut viime aikoina runsaasti maastopaloja.

Kartalla näkyy Ruunaan metsäpalon paikka.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Petri Karvinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän Karjalassa syttynyt maastopalo levisi perjantaina valtiorajan yli Suomeen.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto hälytti pelastuslaitoksen Lieksan Ruunaalle puoli viideltä iltapäivällä. Paikan päällä tulessa oli pieni, 0,1 hehtaarin metsäalue. Palo oli saanut alkunsa Venäjällä.

Paloa oli sammuttamassa 12 pelastuslaitoksen työntekijää ja rajavartioston partioita. Tuli saatiin sammumaan useiden tuntien jälkeen kymmeneltä illalla.

Päivystävän palomestarin Ville-Petteri Pulkkisen mukaan syttymissyystä ei ole tietoa, eikä pelastuslaitos sitä selvitäkään. Ensisijainen vastuu asiassa on Venäjän viranomaisilla.

Venäjän puolella rajaa maastopalo on polttanut arviolta noin viisinkertaisen maastoalueen. Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Venäjän Karjalassa on viime päivinä riehunut useita maastopaloja, joiden tiimoilta Karjalan tasavaltaan on julistettu hätätila.

Suosittelemme sinulle