Hyppää sisältöön

Kouluratsastaja Henri Ruosteen Konsta-ratsu pelästyi ja olympiakisa meni pilalle – "Siitä ei ollut tietä enää oikeille raiteille"

Henri Ruosteen hevonen oli suorituksen aikana poissa tolaltaan ja parivaljakon pistepotti jäi hermoilun vuoksi todella vaatimattomaksi.

Henri Ruosteen ja Konstan kouluratsastuksen olympiastartti sujui hermostuneissa merkeissä
Henri Ruosteen ja Konstan kouluratsastuksen olympiastartti sujui hermostuneissa merkeissä

Suomen kouluratsastuksen menestystoivon Henri Ruosteen ja Kontestro DB eli "Konsta"-hevosen suoritus olympialaisten kouluratsastuksessa epäonnistui pahemman kerran.

Konsta kävi todella kovilla kierroksilla heti ohjelman alkuvaiheessa ja pari jäi pisteillä 64,674 alkulohkossaan sijalle 9. Samalla sammuivat haaveet jatkopaikasta.

– Joo, se oli tosi sääli. Konstalla on ollut vaikeuksia sopeutua lämpötilaan, mutta verryttely oli todella hyvä ja tänään kaikki oli tosi hyvin. Olisi ollut tietysti kiva päästä saman fiiliksen kanssa radalle, mutta suoritus alkoi mennä väärin jo ensimmäisen lisäyksen jälkeen, Ruoste harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Ruosteen mielestä parin suorituksessa oli muutamia hyviä kohtia, mutta ne eivät pelastaneet suurilta virheiltä. Ruoste uskoi myös tietävänsä, mikä sekoitti ratsun pasmat.

– Konsta näki kameran, jossa oli pressu päällä ja luulen, että se heitti sen väärille raiteille, Ruoste totesi pettyneenä.

Verryttelyssä Konsta teki kaiken virheettömästi ja sen perusteella Ruoste odotti hyvää rataa. Hevonen oli luottavainen ja myös Ruoste suuntasi radalle onnistuneen verryttelyn jälkeen rentoutuneena ja keskittyneenä.

– Konsta on hevonen, jolla on laatua tehdä kaikki tarpeeksi hyvin. Tottakai, kun lähdetään noin väärin noin nopeasti, siitä on todella vaikea tulla takaisin. Siitä ei ollut tietä enää oikeille raiteille. Meillä ei ole näin isoja vaikeuksia ollut koskaan, nyt oli väärä aika ja väärä paikka, mutta tämmöistä se on.

– Tämä ei tietty ole mitä me haluttiin, mutta ei auta. Täytyy lähteä kotiin ja harjoitella lisää, Ruoste painotti.

Kouluratsastus huipentuu keskiviikkona henkilökohtaiseen finaaliin. Sinne pääsevät ratsastajat ratkeavat lopullisesti huomenna, kun loput 30 ratsukkoa saavat suorituksensa tehtyä. Ruosteen ja Konstan tulos ei riitä jatkoon.

Alla olevista videoista voit katsoa Henri Ruosteen ja Konstan suorituksen kahdessa osassa.

Katso tästä Henri Ruosteen olympiakouluratsastuksen ensimmäinen puolikas.
Katso tästä Henri Ruosteen olympiakouluratsastuksen jälkimmäinen puolikas.

C-lohkossa oli kymmenen ratsastajaa

1. Jessica von Bredow-Werndl (GER) 84,379

2. Sabine Schut-Kerey (USA) 78,416

3. Hans Peter Minderhoud (NED) 76,817

4. Carl Hester (GBR) 75,124

5. Rodrigo Torres 72,624 (POR) 72.624

6. Jose Antonio Carcia Mena (ESP) 69,146

7. Alexandre Ayache (FRA) 68,929

8. Larissa Pauluis (BEL) 67,251

9. Henri Ruoste (FIN) 64,674

10. Aleksandra Maksakova (ROC) 63,898

Lue myös:

Mattsson ja Ruoste avaavat olympialaisissa – katso lauantain kisaohjelma ja lähetykset

Olympialaisten suurin suomalainen mitalisuosikki ei ole Suomen joukkueessa – Tuomas Sammelvuolla on Tokiossa hurjat menestyspaineet niskassaan

Suomi hakee pandemiatilanteesta kilpailuetua – moni nuori suomalaisurheilija saa olympiakasteensa koettelevissa olosuhteissa

Suosittelemme sinulle