Hyppää sisältöön

Suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetistä Virossa, Korallimerellä suomalaisten purjevene joutui hätään – "Uhkana juomaveden loppuminen"

Merivartioston mukaan puomin katkeaminen aiheutti suomalaisen purjeveneen avuntarpeen Korallimerellä, Australian pohjoispuolella. Virossa Haapsalun edustalla vesijetin kyydistä pudonnut mies on kuljetettu sairaalahoitoon.

Merivartiosto on kertonut tänään suomalaisten veneilijöiden joutumisesta hätään Australian pohjoispuolella ja Haapsalun edustalla Virossa. Kuvituskuva. Kuva: AOP
Yle–STT

Suomalainen purjevene on joutunut hätään Korallimerellä, Australian pohjoispuolella, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Merivartioston mukaan hätätilanteen on aiheuttanut veneen maston puomin katkeaminen. Veneessä on merivartioston mukaan kahden hengen miehistö.

– Puomin katkeaminen hidastaa kulkua ja uhkana on juomaveden loppuminen. Aluksen on myös päästävä rantaan korjaustoimiin, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi lauantaina myös Virossa tapahtuneesta suomalaisveneilijöiden hätätilanteesta, jossa nelikymppinen suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetin kyydistä merellä Haapsalun lähistöllä Virossa.

Tallinnan meripelastuskeskus sai tiedon tapahtuneesta hieman ennen kahta iltapäivällä, Viron poliisin ja rajavartioston viestinnästä kerrotaan STT:lle sähköpostitse.

Paikalle lähetettiin vapaaehtoispelastajia Vormsin saarelta, jotka toivat miehen rantaan, viestinnästä kerrotaan. Loukkaantunut mies kuljetettiin hoitoon ambulanssilla.

– Ilmeisesti toinen puoli kehosta oli tunnoton ja he eivät saa häntä ylös, vaan he roikottavat häntä jetin kyljellä ja olivat ajautumassa karikkoon, kertoi meripelastusjohtaja Lars Saarinen Länsi-Suomen merivartiostosta STT:lle.

Seurueeseen kuului kaikkiaan kuusi vesijettiä.

Seurue soitti Saarisen mukaan hätäpuhelun Turun meripelastuskeskukseen kahden jälkeen iltapäivällä. Turusta varmistettiin, että Tallinnan meripelastuskeskuksella oli tieto tapauksesta.

Ohi menneeltä purjeveneeltä oli tätä ennen ilmoitettu tapahtuneesta VHF-radiolla Tallinnan meripelastuskeskukseen, Saarinen kertoo. Vene ei ollut kuitenkaan kyennyt itse menemään apuun, koska tapahtumapaikalla oli niin matalaa.

Suosittelemme sinulle