Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Golfin ykkösnimi joutui vetäytymään Tokiosta – antoi jo toisen positiivisen koronatuloksen rokotuksesta huolimatta

Kaksi viimeistä Yhdysvaltojen avoimen golfturnauksen voittajaa joutuu vetäytymään Tokion golfturnauksesta koronatartunnan takia.

Jon Rahm kuvassa.
Jon Rahm antoi jo toisen positiivisen koronatestituloksen kahden kuukauden sisään. Kuva: Mirrorpix / MEGA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaiken Tokion olympialaisista löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Golfin miesten maailmanlistan ykkönen, Espanjan Jon Rahm on antanut positiivisen koronatestituloksen ja joutuu jättämään Tokion olympiaturnauksen väliin. Rahm oli olympiarankingin ykkönen ja yksi voittajasuosikeista. Myös maailmanlistan kuudes, Yhdysvaltojen Bryson DeChambeau joutuu vetäytymään olympialaisista koronan takia.

Espanjan olympiakomitea vahvisti, että kesäkuussa Yhdysvaltojen avoimen turnauksen ensimmäisenä espanjalaisena voittanut Rahm on antanut jo toisen positiivisen koronatuloksen kahden kuukauden sisään. 26-vuotias golfari oli tehnyt koronatestin viikko sitten päättyneen Britannian avoimen turnauksen takia, ja tulos oli positiivinen.

Kesäkuun alussa Rahm joutui vetäytymään koronan takia PGA-turnauksesta. Toista perättäistä PGA-voittoaan metsästänyt pelaaja johti tuolloin kisaa kuudella lyönnillä. Rahm kertoi, että hänet oli rokotettu koronaa vastaan juuri ennen tartuntaa.

Viime vuonna Yhdysvaltojen avoimen voittanut DeChambeau antoi positiivisen tuloksen juuri ennen lähtöään Japaniin. Hänet korvaa turnauksessa Mastersin vuonna 2018 voittanut Patrick Reed.

Jos Reed läpäisee koronatestit, hänestä tulee Tokiossa historian ensimmäinen miespelaaja, joka on ollut mukana kaksissa olympialaisissa. Hän sijoittui Rion olympiakisoissa 11. sijalle. Golf palasi olympialaisiin vuonna 2016 oltuaan tätä ennen ohjelmassa mukana vuosina 1900 ja 1904.

Tokion golfturnaus alkaa miesten osalta torstaina. Suomalaisista turnauksessa ovat mukana Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Lue myös:

Koronakevään tuhkimotarina tapahtui golfviheriöllä – kaksi lähisukulaista menettänyt Rahm nousi maailman ykköspelaajaksi

Senni Salminen, Mira Potkonen, Lizzie Armanto… Ketkä suomalaiset voivat loistaa Tokion olympialaisissa? Mika Lehtimäki muistuttaa kylmästä tosiseikasta

Kaikki Tokion olympialaisista – katso kisaohjelma ja tutustu, miten kisat näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla

Suosittelemme sinulle