Hyppää sisältöön

Laulaja R. Kelly uusien seksuaalirikossyytösten kohteena, väitettynä uhrina 17-vuotias poika

Elokuussa alkaa oikeudenkäynti, jossa laulajaa syytetään kuuteen naiseen tai tyttöön kohdistetuista rikoksista. R. Kelly on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

R. Kelly oikeudessa.
Oikeudenkäynnin laulajaa vastaan on määrä alkaa elokuussa. Hän on ollut vangittuna jo kaksi vuotta. Kuvassa R. Kelly oikeudessa Chicagossa 6. kesäkuuta 2019. Kuva: E. Jason Wambsgans / AOP
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Palkittua yhdysvaltalaista laulajaa R. Kellyä vastaan on esitetty uusia seksuaalirikossyytöksiä. Useiden medioiden mukaan Kellyn väitetään käyttäneen vuosia sitten seksuaalisesti hyväkseen 17-vuotiasta poikaa.

Muun muassa uutiskanava CNN, USA Today -lehti ja Britannian yleisradioyhtiö BBC kertovat R. Kellyn tavanneen pojan pikaruokaravintolassa vuonna 2006. Syyttäjät haluavat, että tätä tapausta koskevia todisteita käsitellään elokuussa alkavassa oikeudenkäynnissä.

Myös useita muita Kellyn epäiltyjen rikosten kohteiksi joutuneiden henkilöiden tapauksia halutaan käsitellä oikeudessa. Näistä tapauksista ei ole nostettu syytteitä, mutta niiden avulla syyttäjät haluavat osoittaa tietynlaisen käytöksen toistuvuuden.

Osa tapauksista koskee väitettyä seksuaalista väkivaltaa, osa muuta väkivaltaa tai uhkauksia.

Oikeudenkäynnissä Kellyä syytetään muun muassa lapsipornosta, oikeuden estämisestä ja alaikäisen houkuttelemisesta seksuaaliseen tekoon. Nämä syytteet koskevat kuutta naista tai tyttöä.

Kelly on odottanut oikeudenkäyntiä vangittuna lähes kaksi vuotta. Hän on aiemmin kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Lue myös:

Oikeus ei päästä seksuaalirikoksista epäiltyä R. Kellya vapaalle takuita vastaan pakoriskin vuoksi

R&B-laulaja R. Kelly on taas pidätetty – jälleen uusia seksirikossyytteitä

R. Kelly sai uusia vakavia seksirikossyytteitä – Suosikkiesiintyjä saattaa viettää loppuikänsä vankilassa

R&B-laulaja R. Kelly saa syytteet kymmenestä seksuaalirikoksesta – syyttäjien mukaan uhreina myös alaikäisiä

Spotify poistaa R. Kellyn musiikin soittolistoiltaan – laulajan väitetään johtavan naisia hyväksikäyttävää seksikulttia

Suosittelemme sinulle