Hyppää sisältöön

Kova yllätys olympiakoripallossa – Ranska aiheutti USA:lle heti tappion

Ranska nousi lopussa Yhdysvaltojen ohi ja voitti miesten olympiakoripallon alkulohkon ottelun 83–76.

Koripallo: USA:n miehet kärsivät yllätystappion Ranskalle
Koripallo: USA:n miehet kärsivät yllätystappion Ranskalle
Sakari Lund

Olympialaisten miesten koripalloturnaus lähti heti käyntiin jättiyllätyksellä, kun suursuosikki Yhdysvallat hävisi Ranskalle 76–83. Yhdysvalloilla ei ole kasassa samanlaista tähtisikermää kuin joskus aiemmin, mutta silti se on aina olympialaisten ykkössuosikki.

USA johti ottelua puoliajalla 45–37, mutta Ranskan kolmas neljännes oli todella vahva. Päätösneljänneksellä Yhdysvallat meni jälleen seitsemän pisteen johtoon vajaat neljä minuuttia ennen loppua, mutta sen jälkeen joukkueen hyökkäyspeli hyytyi täysin.

Ottelun suurin sankari oli Boston Celticisiä edustava Evan Fournier, joka heitti Ranskalle 28 pistettä. Rudy Gobert teki 14 ja Nando de Colo 13 pistettä.

USA:n suurin tähti Kevin Durant heitti vain 10 pistettä. Joukkueen paras pistemies oli muutaman päivä sitten NBA-mestaruutta juhlinut Milwaukee Bucksin Jrue Holiday 18 pisteellä.

Jo USA:n valmistautuminen olympiakisoihin oli vaikea. Se hävisi harjoitusottelut Nigerialle ja Australialle. Nyt se kohtaa alkulohkossa vielä Iranin ja Tshekin.

Lue myös:

Milwaukee Bucks juhlii NBA:n mestaruutta – kreikkalaistähti pussitti hurjat pisteet

Suosittelemme sinulle