Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Korallimerellä pulaan joutuneilla suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää – kaksikko yhä 600 kilometrin päässä Australian rannikosta

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Jussi Ikolan mukaan purjevene pääsee liikkumaan niin hitaasti, että rantaan ei ehdi ennen ruoan ja veden loppumista. Australian meripelastus ryhtyy Ikolan mukaan tarvittaviin toimiin myöhemmin.

Kartta, jossa näkyy Korallimeren sijainti Australian rannikolla.
Kaksi suomalaista purjeveneilijää joutui lauantaina pulaan Korallimerellä, kun heidän veneensä mastosta katkesi puomi. Kuva: Tommi Pylkkö / Yle
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Australian lähettyvillä Korallimerellä vaikeuksiin joutunut suomalaiskaksikko eteni sunnuntaina hitaasti kohti Australian rannikkoa.

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Jussi Ikola kertoo, että paikalliset meripelastusviranomaiset tarkkailevat tilannetta ja ovat saaneet kaksikkoon yhteyden.

– Australialaiset ovat saaneet heihin myös radioyhteyden ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin myöhemmässä vaiheessa, Ikola sanoo STT:lle.

Ikolan mukaan suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää. Matkantekoa hidastaa kuitenkin poikki mennyt puomi ja rikkinäinen purje. Kaksikko on yhä noin 600 kilometrin päässä Australian mantereesta.

– Vauhti, millä he kykenevät etenemään, on hyvin hidas, ja he ovat niin kaukana mantereesta tai suojasatamasta, että he eivät tämänhetkisellä vauhdillaan ehdi satamaan ennen kuin heiltä loppuu vesi ja ruoka, hän kiteyttää.

Länsi-Suomen merivartiosto sai lauantaina yhteydenoton pulaan joutuneista suomalaisista purjehtijoista. Ikolan mukaan tämäntyyppisiä avunpyyntöjä suomalaisista, jotka ovat joutuneet ongelmiin kansainvälisillä vesillä, tulee muutamia vuosittain.

Myös Yle uutisoi purjehtijoiden pulaan joutumisesta lauantaina: Suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetistä Virossa, Korallimerellä suomalaisten purjevene joutui hätään – "Uhkana juomaveden loppuminen"

Suosittelemme sinulle