Hyppää sisältöön

Strömforsin vanhalle ruukkialueelle etsitään nyt ostajaa Loviisassa – kaupunginjohtaja: ''Uskallan toivoa, että ainakin yksi hyvä tarjous saadaan''

Loviisan kaupunki haluaa myydä ruukkialueen, koska sen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia. Kuntoarvioinnin mukaan korjausvelka on yli 1,8 miljoonaa euroa.

Strömforsin ruukin letkutorni.
Loviisan kaupunki myy Strömforsin vanhoja rakennuksia yhtenä kokonaisuutena. Arkistokuva maaliskuulta 2021. Kuva: Antro Valo / Yle
Juulia Tillaeus

Ruotsinpyhtäällä sijaitsevasta Strömforsin ruukkialueesta odotetaan parhaillaan ostotarjouksia Loviisassa.

Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin mukaan tarjouskilpailu on ollut käynnissä noin kuukauden ajan, ja sen on määrä päättyä elokuussa.

Oker-Blomin mukaan aluetta kohtaan on aiemmin ollut melko paljon alustavaa kiinnostusta. Hän ei kuitenkaan kommentoi viimeisintä tilannetta tarkemmin, koska prosessi on kesken.

– Odotamme, että tarjouskilpailun aika loppuu, ja saamme katsottua konkreettiset tarjoukset, joita on tullut.

Kaupunki myy Strömforsin ruukin kokonaisuutena. Pakettiin sisältyy kahdeksan rakennusta maa-alueineen.

Loviisan kaupunki haluaa myydä ruukkialueen, koska sen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia. Kuntoarvioinnin mukaan korjausvelka on yli 1,8 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtajan mukaan vanhaa ruukkialuetta ei myydä, jos siitä ei saada riittävää tarjousta. Sopivaa myyntihintaa ei ole tarkemmin määritelty, mutta Oker-Blomin mukaan kaupungilla on siitä kuitenkin oma käsityksensä.

– Uskallan toivoa, että ainakin yksi hyvä tarjous saadaan.

Alun perin tarjouskilpailu oli tarkoitus järjestää jo keväällä, mutta se viivästyi. Oker-Blomin mukaan viivästyminen on ruukkialueella toimivien yrittäjien kannalta hyvä asia.

– On ehkä parempi, että alue on selkeästi kaupungin omistuksessa, vaikka sopimukset olisivatkin tämän kesäkauden osalta pitäneet. Ei ole ainakaan mitään epäselvää, että miten kesä menee. Mahdollinen myynti vaikuttaa vasta ensi kesään, Oker-Blom sanoo.

Lisää aiheesta:

Sadan kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva idylli repsahti eikä kunnostukseen löytynyt rahaa – Strömforsin ruukki tulee pian myyntiin

100 kilometrin päässä Helsingistä on upea ruukki-idylli, joka aiotaan myydä – yrittäjien mielestä se jätettiin heitteille: "Aivan hirveässä kunnossa"

Suosittelemme sinulle