Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Viking Sallyn veriteosta tullut uusi vihje osoittautui perättömäksi – "Se on poissuljettu, ei liity tähän asiaan"

Oikeudenkäynti järjestettiin toukokuussa Turussa. Käräjäoikeus päätyi hylkäämään tanskalaismiehen syytteen murhasta ja murhan yrityksestä.

Viking Sallyn helikopterikannelta teon jälkeen 1987, kuvassa hyökkäyksen tapahtumapaikka.
Viking Sallyn helikopterikannelta teon jälkeen 1987, kuvassa hyökkäyksen tapahtumapaikka. Kuva: Poliisi
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Matkustajalaiva Viking Sallyn vuoden 1987 veriteosta oikeudenkäynnin aikaan annettu uusi vihje ei ole johtanut lisätoimiin, kertoo poliisi.

– Se on poissuljettu, ei liity tähän asiaan, sanoo tutkinnanjohtaja Veli-Matti Soikkeli STT:lle.

Vinkki tuli toukokuussa asiassa syytetyn tanskalaismiehen asianajajalle. Asianajaja Martina Kronström kertoi tällöin, että vinkki on välitetty poliisille.

Soikkeli sanoo, että vinkin antaja, eläkeikäinen nainen kuultiin poliisissa ja asiaa ryhdyttiin kiireellä selvittämään. Nainen kertoi olleensa nykyisen Sastamalan alueella töissä sairaalassa tai terveyskeskuksessa, johon hoidettavaksi tuli ihminen, jolla oli verta vaatteissa.

Soikkelin mukaan asiaa selvitettäessä kävi pian ilmi, ettei tapauksilla ole yhteyttä.

– Kun tarkisteltiin ajankohtia, niin se ei sovi tähän laivasurman ajankohtaan. Vinkin antaja on kuultu, mutta ei tämä mitään alibia tuo kenellekään, Soikkeli sanoo.

Uhreilla vammoja päässä, tekovälinettä ei löytynyt

Vuosikymmeniä ratkaisemattomana olleesta Viking Sallyn veriteosta annettiin tuomio kesäkuun lopulla. Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi viisikymppisen tanskalaismiehen syytteen murhasta ja murhan yrityksestä.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyyden tuomioon, mutta varsinaista valitusta ei ole jätetty. STT ei maanantaina tavoittanut syyttäjiä kommentoimaan, valitetaanko asiassa hoviin.

Veriteko tapahtui heinäkuun lopulla vuonna 1987 Tukholmasta Turkuun matkanneella laivalla. Laivan helikopterikannella makuupusseissa nukkuneen länsisaksalaisen pariskunnan kimppuun hyökättiin, ja molemmat saivat vakavia vammoja päähän. 22-vuotias nainen jäi henkiin, mutta 20-vuotias mies kuoli.

Miehen murhasta ja naiseen kohdistuneesta murhan yrityksestä syytettiin tanskalaismiestä, joka oli tapahtuma-aikaan 18-vuotias ja matkalla partioleirille Suomeen. Hän kiisti syytteen kokonaisuudessaan.

Lue myös:

Etelä-Ruotsin puukottajalle elinkautinen vankeusrangaistus

Viking Sallyn murhajutun syytteet hylättiin – syytteistä vapautettu tanskalaismies on huojentunut, omaiset aikovat valittaa tuomiosta

Selviääkö 34 vuotta vanha henkirikos? Viking Sallyn murhajutun tuomio annetaan tänään

Suosittelemme