Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee: vesijetistä ammuttiin toista vesijetillä liikkunutta – ampuminen sattui Virroilla lauantaina

Poliisin mukaan tapaus sattui Virtain Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella viime lauantaina iltapäivällä. Poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyen.

Poliisiauto parkissa metsän reunassa Tampereen Teiskossa
Poliisi tutkii epäiltyä ampumista Virroilla. Poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyen, erityisesti sinisen vesijetin liikkeistä ja sen kuljettajasta. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Sisä-Suomen poliisi tutkii Virroilla Toisvedellä sattunutta tapausta, jossa vesijetteilemässä ollutta yli 40-vuotiasta miestä oli ammuttu vasempaan käteen toisesta vesijetistä. Uhri pystyi ajamaan rantaan, mistä hänet kuljetettiin saamaan hoitoa sairaalaan. Vamma ei ollut hengenvaarallinen.

Poliisin mukaan tapaus sattui Virtain Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina 24. heinäkuuta kello 14 aikoihin.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo, että tiedot tapauksesta ovat vielä vähäiset.

– Ensimmäisten kuulustelujen tai selvittelyjen mukaan ei ole ollut tuttavasta tai välienselvittelystä kyse. Kukaan ei ole ilmoittautunut vielä silminnäkijäksi.

– Itse olen ollut 20 vuotta poliisina, eikä ole tullut vastaan tapausta, jossa olisi ammuttu vesijetistä tai veneestä, Välisaari sanoo.

Poliisilla ei ole tiedossa tekijää eikä tarkempaa tietoa aseen tyypistä. Epäilty ampuja liikkui sinisellä vesijetillä ja poistui Virtain suuntaan. Vesijetin suihku nousi ylöspäin kaarevasti. Epäillyllä oli yllä punainen liivi.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa tapon yrityksenä.

Poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyen, erityisesti sinisen vesijetin liikkeistä ja sen kuljettajasta. Vihjeistä voi ilmoittaa vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai suoraan Virtain poliisille 0295445306.

Poliisi on julkaissut nettisivullaan kuvan vesijetistä, jolla asianomistaja oli liikkeellä.

Suosittelemme sinulle