Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poplaulaja Pink tarjoutui maksamaan Norjan rantakäsipallomaajoukkueen sakot – laulajan mielestä käsipalloliittoa pitäisi sakottaa seksismistä

Poptähti kertoi sunnuntaina Twitterissä olevansa ylpeä Norjan rantakäsipallonaisista, jotka protestoivat seksistisiä sääntöjä vastaan asuvalinnallaan EM-kisoissa.

Poptähti Pink esiintymässä Australian Perthissä heinäkuussa 2018.
Pink esiintymässä Australian Perthissä heinäkuussa 2018. Kuva: Paul Kane / 2018 Getty Images
Juuso Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalainen poptähti Pink eli Alecia Beth Moore on tarjoutunut maksamaan Norjan naisten rantakäsipallomaajoukkueen saamat sakot, kertoo BBC. Joukkueelle määrättiin yhteensä 1500 euron sakot "sopimattomista vaatteista" viime viikolla järjestetyissä rantakäsipallon EM-kisoissa.

Joukkue kieltäytyi esiintymästä viralliseksi peliasuksi luokitelluissa bikineissä ja pelasi 18.7. Bulgarian EM-kisojen pronssiottelussa Espanjaa vastaan shortseissa. Rantakäsipallossa naisten on pelattava bikineissä, joiden alaosan mitta saa olla sivuilta enintään kymmenen senttiä.

– Olen erittäin ylpeä Norjan rantakäsipallojoukkueesta, joka protestoi seksistisiä sääntöjä vastaan univormuillaan, laulaja sanoi Twitterissä sunnuntaina.

Pink lisäsi, että Norjan naisten sijasta Euroopan käsipalloliittoa pitäisi sakottaa seksismin edistämisestä. Hän myös tarjoutui maksamaan käsipallomaajoukkueen sakot heidän puolestaan ja kehotti naisia jatkamaan samaan malliin.

Norjan käsipalloliitto ilmoitti viime viikolla olevansa valmis maksamaan sakot ja kertoi Dagbladetille hoitavansa maksun liiton kassasta.

Norjan rantakäsipallonaiset ovat olleet jo pidemmän aikaa turhautuneita pukeutumissääntöihin. Esimerkiksi miehillä säännöt ovat löyhempiä, sillä he saavat käyttää otteluissa hihatonta paitaa ja shortseja.

Joukkue ilmaisi kiitollisuutensa saamastaan tuesta Instagramissa.

Euroopan käsipalloliitto ilmoitti sakottaneensa joukkuetta, koska pelaajien shortsit eivät olleet yhtenäisten asusäännösten mukaisia. Norjan kulttuuri- ja tasa-arvoministeri Abid Raja kuvasi päätöstä "täysin naurettavaksi".

– Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että naisurheilijoiden on pakko käydä tätä taistelua vuonna 2021. Toivoin, että olisimme jättäneet tämän jo taaksemme. Valitettavasti kyse on kansainvälisestä lajiliitosta, joka ei ole samaa mieltä,Raja sanoi aiemmin Dagbladetille.

Lue myös:

Norjan naispelaajat eivät noudattaneet bikinisääntöä – liitto sai sakot liian peittävistä vaatteista

Rantakäsipallon pukeutumiskoodiin piti tulla muutos – silti Norjan naiset pakotettiin pelaamaan bikineissä EM-kisoissa sakkojen ja hylkäyksen uhalla

Suosittelemme