Hyppää sisältöön

Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsin pääsarjaan – Brynäs IF hankki jääkiekon maailmanmestarin: "Olin jumissa Pohjois-Amerikassa"

Jääkiekkomaalivahti Veini Vehviläinen kertoo ruotsalaisseuran tiedotteessa, että ei päässyt "näyttämään potentiaaliaan NHL-tasolla".

Veini Vehviläinen vaktar målet i EHT-turneringen i Stockholm 2019.
Veini Vehviläinen pelasi Leijonien maalilla jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2019. Arkistokuva. Kuva: /All Over Press
Riku Porvari

Jääkiekkomaalivahti Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsin pääsarjassa (SHL) pelaavaan Brynäs IF:ään. Edelliskaudella 24-vuotias Vehviläinen pelasi SM-liigaa 13-ottelua Jyväskylän JYPissä ja Yhdysvalloissa yhteensä kuusi ottelua, joista yhden NHL:ssä ja viisi AHL:ssä.

– Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta näyttää potentiaaliani NHL-tasolla. Siksi tuntui hyvältä, kun Brynäs kertoi olevansa kiinnostunut minusta. Olen kuullut, että Gävle on erittäin intohimoinen jääkiekkokaupunki, ja että seuralla on voittava perinne, Vehviläinen kertoo Brynäsin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Edelliskaudella Brynäs sijoittui 13:nneksi eli toiseksi viimeiseksi SHL:ssä, ja joutui kamppailemaan sarjapaikasta putoamiskarsinnassa. Joukkue voitti ottelusarjan 4–1 ja säilyi SHL:ssä.

Vehviläinen on maailmanmestari ja Suomen mestari

Vehviläinen voitti osana Suomen joukkuetta jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 2019. Hän pelasi turnauksessa yhden ottelun. Vuonna 2016 Vehviläinen voitti nuorten maailmanmestaruuden. Kaudella 2017–18 Vehviläinen voitti SM-kultaa Kärppien kanssa. Hänet on myös valittu kahdesti Suomen pääsarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Brynäsin päävalmentajana toukokuussa aloittanut Mikko Manner valmensi Kärppiä, kun seura voitti SM-kultaa vuonna 2018.

– Veini on todella kunnianhimoinen ja kilpailuhenkinen. Yksi hänen parhaimmista ominaisuuksistaan on henkinen voima olla paras, kun sillä on todella merkitystä, Manner sanoo tiedotteessa.

Tämän vuoden maaliskuussa NHL-seura Columbus Blue Jackets vaihtoi Vehviläisen Toronto Maple Leafs-puolustaja Mikko Lehtoseen.

Lue myös:

Kärppien ja Leijonien kultavalmentaja Mikko Manner siirtyy Ruotsin liigaan

Nyt jysähti siirtomarkkinoilla! Kekäläinen hankki Torontossa pienelle peliajalle jääneen Mikko Lehtosen ja luopui Veini Vehviläisestä

Nuorta miestä sapetti oikein kunnolla – Kärppien Veini Vehviläinen teki ratkaisevan virheen todella kovassa paikassa: "Olisi pitänyt lähteä vastaan"

Kärpissä loistanut Vehviläinen varattiin viimein NHL:ään, jäi Kekäläisen haaviin

Suosittelemme sinulle