Hyppää sisältöön

Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen mitalikamppailussa – näin Tapper selitti heikkoa viimeistä lähtöään: "Purjehdin itse huonosti"

Kaarle Tapper putosi kärjestä, mutta on yhä oivissa asemissa. Tuula Tenkanen onnistui päivän lähdöissään erinomaisesti. Suomalainen nousikin takaisin mitalitaistoon.

Tuula Tenkanen onnistui hienosti tiistain purjehduksissa. Kuva: Lehtikuva

Tokion olympialaisten neljäntenä kisapäivänä jännitettiin suomalaisittain sitä, miten Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen purjehtivat laserin sekä laser radialin lähdöissään.

Päivä oli onnistunut etenkin Tenkaselle. Tapper menetti johtopaikkansa ja etenkin päivän viimeinen lähtö meni penkin alle.

Suomalaisten luokissa purjehdukset jatkuvat välipäivän jälkeen torstaina. Alkuperäisen aikataulun mukaan molempien luokkien mitalilähdöt purjehditaan sunnuntaina.

Tapper yhä mitalikamppailussa

Laser-luokassa purjehdittiin tiistaina kolme lähtöä. Tapper lähti päivään johdosta.

Tapper jäi heti ensimmäisen lähdön alussa kärkivauhdista. Suomalainen pystyi kuitenkin taistelemaan tiensä melkein kymmenen parhaan joukkoon, vaikka hän pahimmillaan oli lähdössä sijalla 22.

Toisessa lähdössä Tapper purjehti nousujohteisesti, sillä hän nousi kahdeksanneksi sijalta 12. Johtoon ensimmäisen lähdön jälkeen noussut Pavlos Kontides oli vasta lähdön 20. Kyproslaisen onneksi lähdösta saatuja pisteitä ei vielä lasketa hänen saldoonsa, sillä kyseessä on Kontidesin huonoin tulos tässä vaiheessa.

Tapperille heikoin lähtö tuli päivän viimeisessä lähdössä, joka venyi pyörivän tuulen takia. Tapper oli lähdössä 29:s ja on kokonaistilanteessa viidennellä sijalla. Pronssimitaliin on viisi sijoituspistettä. Suomalainen ei romahtanut mitalikamppailusta, koska huonointa lähtöä ei lasketa mukaan kokonaistulokseen.

Tapperin mukaan viimeinen lähtö venyi, koska ensiksi tuli ukkosrintama ja sitten tuuli tyyntyi ennen kuin alkoi vielä tuulla vastakkaisesta suunnasta kuin sääennusteessa arvioitiin.

– Oli vähän säätöä, eikä saatu starttilinjaa paikalleen, Tapper kertoi Yle Urheilulle.

Tapper myönsi suoraan, että viimeinen lähtö oli häneltä heikko. Hänen mielestänsä lähtöä ei olisi silti pitänyt perua oikukkaissa olosuhteissa.

– Oli ihan reilut olosuhteet. Purjehdin itse huonosti, Tapper sanoi.

– Tein vähän vääriä reitinvalintoja. Vene ei kulkenut. Oli myös pikkutilanne alamerkillä.

Luokassa purjehditaan yhteensä kymmenen lähtöä, jonka jälkeen vuorossa on kymmenen parhaan purjehtijan mitalilähtö.

Tenkanen nousi jo sijalle viisi

Laser radialissa pujehdittiin kaksi lähtöä. Tenkanen lähti päivään sijalta kymmenen.

Tenkanen sai hyvän alun, sillä hän onnistui nousemaan avauslähdössä sijalta kymmenen sijalle viisi. Tuulet olivat Tenkaselle suotuisia jatkossakin, sillä hän purjehti toisessa lähdössä kolmanneksi.

Näinpä Tenkanen nousi kokonaistilanteessa jo sijalle viisi.

– Olisi kiva tietää, miksi välillä tuntuu vaikealta ja välillä näin helpolta, Tenkanen hymähti Yle Urheilulle..

– Avotuuliosuudet kulkivat hyvin. Aallokko oli terävä. Oli tärkeää olla taas oikeassa paikassa. Tänään onnistuin siinä, Tenkanen kuvaili päiväänsä.

Tenkanen on kakkostilasta vain kolmen pisteen päässä. Kaiken kaikkiaan viisi urheilijaa on vain kuuden pisteen sisällä toisistaan. Tanskan Anne-Marie Rindom on selvässä johdossa. Hänellä on 15 pistettä vähemmän kuin Tenkasella.

Luokassa purjehditaan yhteensä kymmenen lähtöä, jonka jälkeen vuorossa on kymmenen parhaan purjehtijan mitalilähtö.

– Neljä lähtöä vielä, mitä tahansa voi tapahtua. Huomenna pitää välipäivänä levätä hyvin.

Päivitetty kello 11.52 Lisätty Tapperin kokonaistilanne.

Päivitetty kello 13.27. Lisätty Tapperin kommentit.

Lue myös:

Näin olympiatulen sytyttänyt Naomi Osaka putosi Tokion tennisturnauksesta – japanilaisen mukaan kaikki meni pieleen

Mira Potkonen uransa viimeisessä olympiaturnauksessaan – kiittää kyynelehtien peruskalliotaan: "Sait minut hullaantumaan lajiin"

Katso yön ja aamun kohokohdat: Supertähti putosi tenniksessä, olympiahistoriaa triathlonissa – uinnissa 17-vuotias yllättäjä rikkoi huiman putken

Suosittelemme sinulle