Hyppää sisältöön

Flowrox myy osan liiketoiminnastaan pörssiyhtiö Nelekselle – myös tuotemerkki siirtyy

Reilut sata työntekijää on siirtymässä Flowroxilta Neleksen palkkalistoille.

Flowrox -kyltti Lappeenrannan toimipisteen katolla.
Flowroxilla on Suomessa ja maailmalla yhteensä noin 220 työntekijää. Nelekselle on siirtymässä heistä noin puolet. Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Ilona Pesu

Venttiiliyhtiö Neles ostaa lappeenrantalaisen Flowroxin venttiili- ja pumppuliiketoiminnot.

Kaupan arvo on yhteensä reilut 40 miljoonaa euroa. Kaupan arvioidaan toteutuvan marraskuussa 2021, ja kauppaan sisältyy myös Flowrox-tuotemerkki.

Neles kertoo täydentävänsä kaupalla asemiaan kaivos- ja metalliteollisuudessa.

– Toiminnan laajentaminen eri asiakastoimialoille on keskeinen osa Neleksen kasvustrategiaa, sanoo Neleksen toimitusjohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan Flowroxin toiminnot sopivat osaksi Nelestä, sillä Flowrox tunnetaan kaivos- ja metalliteollisuudessa virtauksensäädön erikoisasiantuntijana.

Reilut sata työntekijää siirtymässä

Flowroxin venttiili- ja pumppuliiketoiminnoissa työskentelee tällä hetkellä 109 henkilöä, joista 55 Lappeenrannassa, yhdeksän Kouvolassa ja loput ulkomailla. Tuotantoa on Suomen lisäksi Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Yhdysvalloissa, ja tuotteita myydään vakiintuneesti yli 80 maahan.

Neleksen viestintä- ja markkinointijohtaja Kaisa Voutilaisen mukaan suunnitelmana on, että työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Flowroxilta Nelekselle.

Flowrox jatkaa edelleen omistajana muissa liiketoiminnoissaan suodatuksen, ympäristöteknologian ja teollisuuden automaatioratkaisujen parissa.

– Viime vuosina Flowroxin toiminta on laajentunut monilla alueilla tuotekehityksen ja yritysostojen kautta. Nyt on aika keskittyä. Tämän liiketoimintakaupan avulla voimme kehittää jäljellä jääviä liiketoimintoja seuraavalle tasolle, Flowroxin toimitusjohtaja Jukka Koskela sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

Konepajayhtiö Valmet ja venttiiliyhtiö Neles sulautuvat

Neleksen tulos nousi aavistuksen – sen sijaan liikevaihto ja saadut tilaukset laskivat

Valmetin toimitusjohtaja: Alfa Lavalin vetäytyminen Neles-tarjouksesta Suomen kannalta hyvä asia

Suosittelemme sinulle