Hyppää sisältöön

Poliisin epäily vahvistunut selvästi: Porin taidemuseoon levinnyt palo sytytettiin tahallaan

Tekninen tutkinta on vahvistanut poliisin epäilyä siitä, että Porin taidemuseon taakse parkkeerattu kuorma-auto sytytettiin tahallaan palamaan. Palo levisi museon kattorakenteisiin. Tutkintanimike on lieventynyt perusmuotoiseksi tuhotyöksi.

Poliisin eristysnauha Porin taidemuseolla tulipalon jälkeisenä aamuna
Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle
Kati Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin taidemuseon tulipalon tekninen tutkinta on vahvistanut epäilyä, että palo oli tahallaan sytytetty. Asiasta kertoo tutkinnanjohtajaa sijaistava Lounais-Suomen poliisin rikoskomisario Erik Salonsaari.

Salonsaaren mukaan on hyvin todennäköistä, että eilinen palo on alkanut nimenomaan taidemuseon sisäpihalle pysäköidystä museon omasta kuorma-autosta. Palo levisi taidemuseon kattorakenteisiin.

Porin taidemuseon kuorma-auto, josta tuli levisi taidemuseeon
Lounais-Suomen poliisin tekninen tutkinta on vahvistanut epäilyä siitä, että palo olisi saanut alkunsa taidemuseon sisäpihalle pysäköidystä kuorma-autosta. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Tutkinnan edetessä tutkintanimike on lieventynyt.

– Tällä hetkellä puhutaan perusmuotoisesta tuhotyöstä. On selvitetty, että palossa ei ollut sellaista leviämisen varaa, että se olisi aiheuttanut suurelle ihmismäärälle vakavaa terveyden- tai hengenvaaraa, Erik Salonsaari toteaa.

Valvontakamerat syyniin

Salonsaaren mukaan poliisi on saanut hyvin yleisövihjeitä.

– Olemme erittäin kiitollisia niistä. Otamme havaintoja edelleen vastaan. Lisäksi tutkinnassa käydään läpi alueen videovalvontamateriaalit. On mahdollista että syylliset ovat tallentuneet kameraan, Erik Salonsaano sanoo.

Lounais-Suomen poliisi pyytää yleisöltä kaikkia paloon mahdollisesti liittyviä havaintoja.

–Olemme kiinnostuneita kaikista oudoista havainnoista ja henkilöistä Porin taidemuseon läheisyydestä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puolenyön molemmin puolin, Erik Salonsaari summaa.

Taidemuseo pysyy toistaiseksi suljettuna ja palon aiheuttamia vahinkoja pyritään korjaamaan.

Lue lisää:

Tulipalossa vaurioitunut Porin taidemuseo pysyy toistaiseksi suljettuna – poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

Poliisi epäilee: Porin taidemuseoa vaurioittanut tulipalo oli tahallaan sytytetty

Porin taidemuseon palosta kannettiin turvaan kymmeniä teoksia – liekit levisivät rakennuksen seinustalla palaneesta kuorma-autosta

Suosittelemme sinulle