Hyppää sisältöön

Phuketin koronatartuntojen määrä on kääntynyt nousuun turismikokeilun aikana – Kuvernööri: Hiekkalaatikko pysyy

Yksi turismikokeilun ehdoista on, että uusien tartuntojen määrä ei ylitä 90:ää viikossa. Phuketin koronarajoituksia on tiukennettu.

Thaimaan Phuketissa turisteja ei panna karanteeniin
Thaimaan Phuketissa turisteja ei panna karanteeniin

Rokotetut ulkomaalaiset turistit ovat saaneet matkustaa Phuketiin Thaimaahan heinäkuun alusta lähtien, eikä heiltä ole enää vaadittu karanteenia. Samaan aikaan uudet koronavirustartunnat turistisaarella on kääntyneet nousuun, kertovat The Phuket News (siirryt toiseen palveluun) ja Bloomberg (siirryt toiseen palveluun).

Uusia koronatartuntoja on todettu seitsemän viime päivän aikana 125. Viikottaisten tartuntojen määrä siis ylittää viranomaisten turismikokeilulle määräämän rajan: 90 uutta tartuntaa viikoittain (siirryt toiseen palveluun). Tartuntojen määrä on ollut yli 90 kolme päivää peräkkäin.

Phuketin kuvernööri kuitenkin vakuuttaa, että turismikokeilu, jota kutsutaan Phuketissa hiekkalaatikoksi, jatkuu.

– Uskomme, että pystymme hallitsemaan purkauksen toteuttamillamme toimenpiteillä, kuvernööri Narong Woonciew sanoi The Phuket Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Hän viittasi koronarajoitusten eilisiin maanantaisiin tiukennuksiin. Phuketin ostoskeskus suljettiin viikoksi siivousta varten. Yli sadan ihmisten joukkokokoontumiset kiellettiin, ja koulut päätettiin pitää suljettuina elokuun puoliväliin saakka, The Phuket News (siirryt toiseen palveluun) ja Bloomberg (siirryt toiseen palveluun) kertovat.

Turismikokeilun lopettamiseen on muitakin ehtoja kuin 90 uutta tartuntaa viikossa, muun muassa tartuntojen leviäminen Phuketin kaikilla kolmella hallintoalueella, tartuntojen esiintyminen useammassa ryppäässä tai sairaalakapasiteetin 80-prosenttinen käyttö.

Suurin osa tartunnoista paikallisilla

Suuurin osa uusista tartunnoista on todettu paikallisten asukkaiden keskuudessa, ja altistuneet on eristetty tartunnan leviämisen estämiseksi, kertovat viranomaiset Bloombergille. Thaimaalaisista vain noin viisi prosenttia on täysin rokotettu (siirryt toiseen palveluun).

26 rokotettua ulkomaalaista on testattu koronapositiivisiksi turismikokeilun aikana. Phuketiin on sinä aikana matkustanut 11 800 ulkomaalaista turistia.

Turisteilta vaaditaan nykyään negatiivinen koronatesti, joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen lennon Phuketiin matkustamista ja toinen negatiivinen testi Phuketin lentoasemalla.

Thaimaan turismi on kärsinyt koronasta pahoin. Maan turistiviranomainen arvioi, että maahan saapuu tänä vuonna miljoona turistia, kun normaalivuonna kävijöitä on jopa 40 miljoonaa, kertoo Bangkok Post (siirryt toiseen palveluun).

Tiukkoja rajoituksia pahimmilla alueilla

Thaimaan koronatartunnat kääntyivät nousuun kesäkuussa, ja ne ovat noin viisinkertaistuneet kesä- ja heinäkuun aikana. Maassa rekisteröitiin maanantaina jälleen ennätysmäärä uusia tartuntoja: 15 376 tartuntaa, osoittaa Worldometers-tilasto (siirryt toiseen palveluun).

Myös koronarajoituksia on kiristetty. Provinssit on luokiteltu viiteen ryhmään tartuntojen lukumäärän perusteella, Bangkokin Suomen-suurlähestystö kotisivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Eniten tartuntoja on tummanpunaisilla alueilla, joihin kuuluu Bangkok ja 12 muuta provinssia. Niissä on ulkonaliikkumiskielto kello 21–04.

Lisäksi yli sadan henkilön kokoontumiset on kielletty. Ostoskeskukset saavat olla auki kello 21:een, ja ravintolat saavat myydä vain noutoruokaa. Nämä rajoitukset ovat olleet voimassa tummanpunaisilla alueilla kesäkuun lopusta lähtien.

Kotimaanlennot tummanpunaisille alueille ja niiltä muualle on keskeytetty viime keskiviikosta lähtien.

Kasvosuojaimen käyttöä edellytetään sakon uhalla, ja lämmönmittaus on yleistä, kertoo Bangkokin Suomen-suurlähestystö.

Suosittelemme sinulle