Hyppää sisältöön

Slipknotin perustajiin kuulunut rumpali Joey Jordison on kuollut

Joey Jordison oli yksi Slipknotin kolmesta alkuperäisjäsenestä. Vuonna 1995 perustettu bändi tunnetaan kauhuteemaisista esiintymismaskeista ja -asuista.

Slipknotin rumpali Joey Jordison.
Slipknotin alkuperäinen rumpali Joey Jordison. Kuva: Steve C. Mitchell / EPA
Mikko Leppänen

Yhdysvaltalaisen Slipknot-yhtyeen perustajajäsen Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana. Häntä pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä metallirumpaleista.

Jordisonin perhe kertoo tiedotteessaan, että Jordison kuoli rauhassa nukkuessaan.

Iowassa syntynyt Joey Jordison oli yksi Slipknotin kolmesta alkuperäisjäsenestä. Vuonna 1995 perustettu bändi tunnetaan muun muassa kauhuteemaisista esiintymismaskeista ja -asuista.

Jordison erosi Slipknotista katkerissa olosuhteissa vuonna 2013. Hän sanoi, että hänet käytännössä pakotettiin pois bändistä. Myöhemmin hän paljasti, että hänellä oli diagnosoitu hermosairaus, joka haittasi hänen soittokykyään.

Tuoreissa haastatteluissa Jordison kertoi, että hän oli päässyt jälleen soittokuntoon fysioterapian avulla.

Slipknots bandmedlemmar poserar i masker.
Slipknotin jäsenet poseerasivat esiintymisasuissaan vuonna 1999. Kuva: /All Over Press

Arvostettu rumpali soitti useissa yhtyeissä

Jordisonin takoi rumpuja myös esimerkiksi Murderdolls- ja Scar the Martyr -yhtyeissä. Lisäksi hän toimi live-rumpalina tunnettujen metallibändien kuten Metallican, Kornin ja Rob Zombien keikoilla.

Vuonna 2010 lyömäsoitinlehti Rhythm Magazinen lukijat äänestivät Jordisonin edellisen 25 vuoden parhaimmaksi rumpaliksi.

Jordisonin entiset Slipknot-bändikaverit Corey Taylor ja Shawn Crahan julkaisivat mustat neliöt Twitter-tileillään, kun Jordisonin kuolemasta kerrottiin julkisuuteen.

Myös useat muut metallimuusikot ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa Jordisonille kunnianosoituksia, joissa he kehuivat hänen soittotekniikkaansa ja vaikutustaan muihin bändeihin.

Suosittelemme sinulle