Hyppää sisältöön

Suomalaispurjehtijoilla käsittämätöntä epäonnea, vene kaatui useita kertoja – "Kaikki mahdolliset virheet on nyt varmaan tehty"

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay ovat avauspäivän purjehdusten jälkeen 14. sijalla. Tuuli Petäjä-Siren on 11. sijalla.

Kurtbayn ja Keskisen vene kyljelleen
Kurtbayn ja Keskisen vene kyljelleen
Riikka Smolander-Slotte,
Anu Karttunen,
Jonne Niemeläinen

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay sijoittuivat nacra 17 -luokassa päivän kolmannessa ja samalla viimeisessä lähdössä 18:nneksi. Kahdesta ensimmäisestä lähdöstä tuli sijat 17 ja 9. Pari on kolmen lähdön jälkeen Tokion olympiakisojen purhehduksessa sijalla 14.

– Olosuhteet olivat vaikeat, sillä oli aika isoa ja lyhyttä aallokkoa. Meille tuli ennen ensimmäistä lähtöä yksi aika iso kaatuminen, ja siihen meni jonkin verran energiaa, Kurtbay kommentoi.

Suomalaiskaksikolla on ollut avauspäivän aikana paljon epäonnea, sillä ensimmäisessä lähdössä he kolaroivat poijun kanssa ja viimeisessä lähdössä heidän veneensä kaatui. Katso video veneen kaatumisesta klikkaamalla jutun kuvaa.

– Ensimmäinen lähtö lähti hyvin liikkeelle. Toisella ylämerkillä teimme pienen arviointivirheen ja jäimme merkkiin kiinni. Kun emme saaneet köyttä irti merkistä, niin kaadoimme tahallaan veneen. Siinä jäimme aika kauas, Kurtbay kertasi.

– Toisessa lähdössä emme saaneet kovin hyvää lähtöä, mutta pysyimme aika hyvin muiden mukana. Kolmannessa lähdössä meillä oli energiat jo aika lopussa. Siellä sattui ja tapahtui vaikka mitä. Siellä oli aika paljon säätöä. Harmittaa, mutta kyllä meillä ihan hyvä fiilis on, Kurtbay päätti.

Myös Keskinen oli harmissaan päivän kommelluksista.

– Se, että meillä ei ole niin paljon yhteisiä tunteja takana, näkyy tällaisissa haastavissa olosuhteissa. Yleensä näillä keleillä olemme olleet vahvoja. Kaikki mahdolliset virheet on nyt varmaan tehty. Voimme aloittaa huomenna puhtaalta pöydältä nousun kohti kympin sakkia, Keskinen summasi.

Kilpailua johtaa italialaispari Ruggero Tita / Caterina Banti, jotka voittivat päivän ensimmäisen ja kolmannen lähdön.

Huomenna luokassa purjehditaan kolme lähtöä. Nacrassa purjehditaan yhteensä 12 lähtöä sekä mitalilähtö.

Petäjä-Siren: Huominen menee jännäksi

Neljänsissä olympialaisissaan kisaava Tuuli Petäjä-Siren nautti päivän kilpailusta. Hänen mukaansa keli oli täydellinen – tuuli reippaasti, mutta ei liikaa – mutta omia suorituksiaan ei hän ei sellaisiksi laskenut.

– Kyllä siellä ihan kärjellä on aika kova vauhti, Petäjä-Siren totesi Yle Urheilun haastattelussa ja kertoi, että vauhti ja taktiset valinnat tekevät suurimman eron hänen ja kärjen välillä.

– Tänään minulla oli pari hyvää starttia. Olen niin sairaan lähellä sitä kympin kärkeä, että huominen menee jännäksi.

Petäjä-Siren on tällä hetkellä 11. sijalla ja hän on 9 pistettä 10 parhaan joukosta. 10 parasta pääsee mitalilähtöön.

– Siinä on minun takanani muutama muukin tiukoilla sijoilla. En voi ketään yksittäistä ruveta kyttäämään. Pitää vain purjehtia hyvin, Petäjä-Siren naurahti.

Torstaina purjehditaan vielä kolme lähtöä. Mitalilähtö on ohjelmassa lauantaina.

Lue myös:

Kalle Koljonen joutui kovaan kyytiin, Biles vetäytyi myös neliottelun finaalista – Yle seuraa Tokion kisapäivää hetki hetkeltä

Katso Matti Mattssonin hurja veto! Suomalainen ui komeasti olympiafinaaliin uudella Suomen ennätyksellä – "Elän unelmaani"

Pystyykö mielenterveytensä kanssa painiva supertähti enää kilpailemaan Tokiossa? Simone Bilesin elämää varjostaa rankka lapsuus ja seksuaalinen hyväksikäyttö

Suosittelemme sinulle