Hyppää sisältöön

Mendelssohnin ja Melartinin musiikki soi edelleen vihkipareille Kajaanissa – parhaillaan käynnissä vihkimisten sesonkiaika

Varsinkin elo- ja syyskuu ovat vihkiparien suosiossa. Toiset toteuttavat häät kevyellä suunnittelulla, toisilla jokainen osa-alue on tarkkaan mietitty. Kajaanin seurakunnan kanttorit ovat tehneet nettisivuille tallenteen vihkimusiikista.

Kuvassa isot urut, joiden edessä on kanttori Jussi Keinonen
Kajaanin seurakunnan kanttori Jussi Keinonen kehottaa keskustelemaan musiikista hyvissä ajoin. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Janne Tolonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Toivotuimpia kappaleita vihkijäisissä ovat yhä Erkki Melartinin juhlamarssi näytelmämusiikista Prinsessa Ruusunen ja Felix Mendelssohnin juhlamarssi Kesäyön unelmasta.

Kajaanin seurakunnan kanttori Jussi Keinonen kertoo, että kestosuosikit ovat vuosi toisensa jälkeen pysyneet lähes samana.

– Kyllä ne tietyllä tavalla ja isolla prosentilla ovat samat. Parit ovat itse kuunnelleet, mikä heistä tuntuu hyvältä. Etukäteen valintaa on vaikea sanoa, vaikka toki sellaista bingoa voisi pelata.

Vihkimisen musiikista vastaa Kajaanissa kanttori, jonka kanssa on hyvä keskustella musiikkivalinnoista etukäteen.

Kajaanin seurakunnan kanttorit ovat tehneet nettisivuille tallenteen, jossa he esittelevät vihkimusiikkia. Toivotuimpia kappaleita ovat yhä Erkki Melartinin juhlamarssi näytelmämusiikista Prinsessa Ruusunen ja Felix Mendelssohnin juhlamarssi Kesäyön unelmasta. Kajaanin seurakunnan kanttori Jussi Keinonen kertoo, että kestosuosikit ovat vuosi toisensa jälkeen pysyneet lähes samana. Toimittajana Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu

Suosittelemme sinulle