Hyppää sisältöön

Raskaan kuljetuskaluston valmistustehtaalla katto kärähti pahoin Ruskolla – paikalle hälytettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai keskiviikkona päivällä hälytyksen suuresta rakennuspalosta Ruskon Vahdolle.

VAK Oy:n tuotantolaitoksen kattorakenteissa syttyi tulipalo 28.7.2021
VAK Oy:n tuotantolaitoksen kattorakenteissa syttyi tulipalo 28.7.2021 Kuva: Yle / Minna Rosvall
Johanna Lehtola

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on saanut rajattua ja pääosin sammutettua tulipalon Ruskon Vahdolla sijaitsevalla VAK Oy:n tehtaalla.

Kartta tulipalosta
Kuva: Yle

Paikalle Paattistentielle hälytettiin kello 13 jälkeen 25 yksikköä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Juha Virron mukaan tulipalo oli tehtaan kattorakenteissa.

– Palon sammuttaminen kattorakenteissa on haastavaa ja siinä käytämme tekniikkaa ja osaamista hyödyksi. Yritämme nyt selvittää minne asti se on levinnyt ja sitten rajaamaan sen, Virto kertoi iltapäivällä puoli kolmen jälkeen.

Henkilövahinkoja ei palossa tapahtunut.

Päivystävän päällikön Juha Virran mukaan savun muodostus on nyt vajaa kaksi tuntia palon alkamisen jälkeen muuttunut maltillisemmaksi ja todennäköistä on, että alueelle ei anneta vaaratiedotetta.

– Meidän arvion mukaan savusta ei ole nyt haittaa lähialueen ihmisille.

Jälkivartiointi kestää tuntien ajan

VAK Oy valmistaa Vahdolla raskaan liikenteen kuljetuskalustoa, pääosin korielementtejä.

VAK Oy:n viestintäpäällikkö Teija Hakula kertoo, että palo on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle ilmastointihuoneesta.

Yhtiön tiedotteen mukaan tehtaan henkilökunta teki alkusammutusta ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle.

– Tehtaalla oli syttymishetkellä töissä toistakymmentä työntekijää, jotka ovat nyt evakuoitu rakennuksesta, Hakula kertoi aikaisemmin.

VAK Oy:n tuotantolaitoksen kattorakenteissa syttyi tulipalo 28.7.2021
Kuva: Yle / Minna Rosvall

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen arvion mukaan palon sammuttamisen jälkeen jälkivartiointi kestää useiden tuntien ajan.

– Olemme täällä vielä tuntien ajan, koska tuo kattorakenne on niin ongelmallinen. Siellä pitää jokaikinen paikka varmistaa erilaisilla tekniikoilla, jotta voimme olla varmoja siitä, että palo ei ole levinnyt, Juha Virto sanoo.

Yhtiön verkkosivujen mukaan Vahdolla sijaitsee yhtiön pääkonttori ja tehdas. Tuontantotilan koko on noin 22 000 neliötä ja se valmistaa vuosittain noin 900 kuljetuskalustoyksikköä. Tehdas työllistää yhtiön verkkosivujen mukaan noin 350 työntekijää.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan klo 15.27.

Suosittelemme sinulle