Hyppää sisältöön

Tampere peruu suuren ratikkajuhlan huonontuneen koronatilanteen takia – tilaisuus siirtyy verkkoon

Ratikka-juhlaa oli tarkoitus viettää kansanjuhlana Jugendtorilla, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu.

Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Mansikka

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista oli tarkoitus viettää kansanjuhlana edellisenä päivänä 8. elokuuta, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu. Ratikka-juhla järjestetään sen sijaan verkkotapahtumana.

Ratikka-juhlan järjestämisestä vastaavat Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupunki. Ratikka-juhla oli määrä järjestää Jugendtorilla, jonne yleisöä oli houkuteltu isolla mainoskampanjalla.

Ulkotiloissa pidettävien tapahtumien järjestämistä ei tällä hetkellä rajoiteta, mutta koronatilanne on mennyt Pirkanmaalla nopeasti huonompaan suuntaan.

– Meillä ei ole mahdollisuutta rajoittaa kansanjuhlan osallistujamäärää ja varmistaa siten turvavälien säilyttämistä. Haluamme, että kaikki voivat juhlia kanssamme turvallisesti, ja verkkotapahtumalla takaamme sen, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo tiedotteessa.

– Tässä tilanteessa on tärkeintä toimia vastuullisesti, vaikka tämä onkin meille todella ikävä päätös neljän vuoden odotuksen jälkeen.

Ratikka-juhla toteutetaan alkuperäisen ohjelman mukaisesti, mutta etätapahtuman elementeillä maustettuna. Ratikka-juhlassa esiintyvät Diandra, Noora Louhimo Experience Duo sekä Takomo.

Tapahtumassa nähdään myös kappale Tampereen Työväen Teatterin Matilda-musikaalista. Juhlapuheet pitävät pääministeri Sanna Marin sekä Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Ratikka-juhlan juontaa Sean Ricks ja tapahtumassa nähdään myös Ratikan tekijöitä.

Lue myös:

Tampereella juhlistetaan ratikkaa suuressa kansanjuhlassa – kyytiin pääsee jo, mutta virallisesti liikennöinti alkaa elokuussa

Pirkanmaan tartuntatilanne paheni hetkessä – Koronanyrkki suosittelee maskeja myös ulkotapahtumiin

Suosittelemme sinulle