Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pesäkarhut tasoitti puntit Tahkoa vastaan – Emilia Linna iski hurjat tehot

Pesäkarhut Porista piti pintansa kotikentällään ja tasoitti kauden keskinäisten otteluiden voitot Hyvinkään Tahkoa vastaan lukemin 2–0 (7–2, 6–2) naisten Superpesiksen keskiviikon kierroksella.

Emilia Linna
Pesäkarhujen Emilia Linna oli kovassa vireessä. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen.
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikko sitten Tahko venyi kotikentällään yllätykseen ja sai tälläkin kertaa sisäpelin pyörimään ajoittain mukavasti. Silti Pesäkarhut oli vahvempi ja vei ansaitut kolme sarjapistettä.

– Takatilanne kesti varmaan parhaiten, mitä tällä kaudella on kestänyt. Tahko rakensi hyvin tilannetta ja teki varmaan isoimman kolmostilanteiden määrän, mitä meille on ainakaan kotikentällä tehty. Laura Hokkanen löi tylysti palloa väliin ykköstilanteessa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela antoi tunnustusta myös vastustajalle.

Voittajien parhaana palkittiin Itä-Länsi-otteluun paluun tekevä Emilia Linna, joka takoi tehot 1+5 lyötyä, 3 tuotua ja 12 kärkilyöntiä.

Tappioitta pelannut Jyväskylän Kirittäret oli avausjaksolla ahtaalla Joensuussa, mutta jälleen kerran ratkaisijan roolin otti Emma Körkkö. Pajatson tyhjennys kakkospuolen läpilyönnillä toi illan ykköspalkitulle jo kauden 12. kunnarin ja siivitti Kirittäret voittoon 2–0 (4–2, 7–0). Kautta aikain -ennätys on 13 kunnaria yhteen kauteen, mihin ovat yltäneet Tuula Rantanen 1964 ja Päivi Ikola 1991.

Roihuttaret Helsingistä nipisti arvokkaan pisteen vieraskentältä Tampereelta. Manse PP aiheutti kuitenkin Roihuttarille jo kahdeksannen peräkkäisen tappion numeroin 2-1 (1-2, 7-0, 1-0).

Lapuan Virkiä iski peräti 31 juoksua ja murskasi kotikentällään Mynämäen Vesan 2-0 (21-3, 10-1). Riina Kerola merkkautti tilastoihin 2+4 lyötyä, 3 tuotua ja 10 kärkilyöntiä. Siilinjärven Pesis otti kauden 16. ottelussa avausvoittonsa ja kukisti Pesä Ysit Lappeenrannasta 2–1 (3–2, 3–6, 1–0).

Lue myös:

Koplalla juhlat pystyssä Koskenkorvaa vastaan

Suosittelemme