Hyppää sisältöön

Aikuisurheilun suurkisat valloittavat Mikkelin Urskin – luvassa 2300 urheilusuoritusta

Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailut järjestää Mikkelin Kilpa-Veikot. Kisoihin saapuu yli tuhat urheilijaa tukijoukkoineen.

Tapani Nisonen
Tapani Nisonen osallistuu ensimmäisenä lajinaan 200 metrin juoksuun 70-vuotiaiden miesten sarjassa torstai-iltana. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikkelissä järjestettävät aikuisurheilun suurkisat alkavat torstaina 29. heinäkuuta MIkkelin Urheilupuistossa.

Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailut järjestää Mikkelin Kilpa-Veikot. Kisoihin saapuu yli tuhat urheilijaa tukijoukkoineen.

Kisojen järjestäminen on seuralle tuttua puuhaa, sillä erilaisia SM-kisoja järjestetään Mikkelissä muutaman vuoden välein. Viimeksi SAUL:in SM-kisat on järjestetty Mikkelissä 10 vuotta sitten.

– Nämä kilpailut ovat seuralle hyvin tärkeitä, sillä näillä kisoilla seura elää. Seuralla on muutama palkattu toimihenkilö ja näistä kisoista saadaan palkkarahat, kertoo kilpailunjohtaja Jussi Rikkinen.

Kisojen järjestämiseen osallistuu Rikkisen mukaan parisensataa talkoolaista, kun laskee toimitsijat, keittiöhenkilökunnan ja lähettäjät. Talkoolaisia on Mikkelin seudun lisäksi saapunut Mikkeliin aina pääkaupunkiseutua myöten.

Kisat alkavat torstai-iltana kello 18 ja jatkuvat aina sunnuntai-iltaan saakka. Yleisöä otetaan katsomoihin ilman pääsymaksua, mutta koronaturvallisuus pitää muistaa.

Kilpailunjohtaja Jussi Rikkisen mukaan torstaista sunnuntaihin jatkuvissa kisoissa nähdään 2 300 urheilusuoritusta

– Joku on jopa ilmoittautunut kymmeneen lajiin, mutta aikataulu ei välttämättä anna periksi, että pääsisi kaikkiin osallistumaan, Rikkinen sanoo.

Kisoihin osallistuu myös mikkeliläinen 70-vuotias Tapani Nisonen. Hän osallistuu ainakin 200 metrin juoksuun ja kolmiloikkaan, mutta mikäli fiilistä riittää, aikoo hän hypätä myös pituutta.

– Kestävyysjuoksu on ollut minulle se urheilun leipäläji, mutta ikää kun on tullut niin maraton on vaihtunut 200 metriin, Nisonen naurahtaa.

Nisonen kertoo osallistuvansa samanlaisiin kisoihin säännöllisesti, vaikka voitonhimoa ei enää vanhemmiten ole juuri ollut.

– Terveys motivoi harrastamaan ja kyllähän se kiinnostaa meneekö 200 metriä 34 sekunnin yli vai ali. Kisaan nykyään puhtaasti vain itseni kanssa.

Suosittelemme sinulle