Hyppää sisältöön

Ravintolarajoitukset kiristyvät jälleen – pilkku tulee puoleltaöin kuudella uudella alueella

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu loppuu puoleltaöin ja ovet suljetaan aamuyhdeltä. Tiukemmat ravintolarajoitukset ovat lauantaista lähtien voimassa 11 sairaanhoitopiirin alueella.

Ihmisiä nauttimassa lämpimästä säästä The Cock -ravintolan terassilla Helsingissä 3. kesäkuuta 2021.
Koronatartuntoja määrä on noussut viikossa lähes kolmanneksen. Kontakteja halutaan suitsia uusilla ravintolarajoituksilla. Kuvituskuva. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Reeta Niemonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hallitus kiristää ravintolarajoituksia uusilla alueilla. Rajoitukset ovat voimassa ylihuomisesta lauantaista lähtien.

Rajoitukset koskevat uusia kiihtymisvaiheeseen siirtyneitä sairaanhoitopiirejä, joita ovat Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Satakunta ja Pohjois-Karjala.

Kiihtymisvaiheen alueilla saa anniskella puoleenyöhön ja pitää ovia auki aamuyhteen saakka. Ruokaravintoloissa kolme neljästä asiakaspaikasta on käytössä, anniskeluravintoloissa vain puolet.

Viime viikolla kiihtymisvaiheen rajoitukset otettiin käyttöön Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Jo sitä ennen ne olivat olleet voimassa Uudellamaalla.

Perustasolla olevien Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Lapin ravintoloissa ei rajoiteta aukioloaikoja tai asiakasmääriä.

Kartta, johon on merkitty perustason ja kiihtymisvaiheen alueet. Perustasolla ovat Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Itä-Savon, Keski-Pohjanmaan, Lapin, LänsiPohjan, Pohjois-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta.
Punaisten kiihtymisvaiheen alueiden koronarajoituksia on tiukennettu. Kuva: THL

Lisää aiheesta:

Tuoreimmat uutiset koronaviruksesta

Suosittelemme sinulle