Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Viking Sallyn murhajutun valitusaikaa jatketaan – käräjäoikeuden mukaan tulossa on lisätutkintaa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on jatkanut valitusaikaa Viking Sallyn murhajutun tuomiosta. Valituksen jättämisen määräaika olisi umpeutunut perjantaina, mutta sitä jatketaan 30. syyskuuta saakka syyttäjän ja uhrien omaisten pyynnöstä.

Vastaaja seisoo median ympäröimänä oikeussalin ovella
52-vuotias tanskalaismies (kuvassa keskellä) saapui toukokuussa Turkuun käräjäoikeuden käsittelyä varten. Kuva: Tuomas Rimpiläinen / Yle
Jesse Mäntysalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on päättänyt antaa lisäaikaa syyttäjän ja asianomistajien valituksille Viking Sallyn murhajutussa. Uusi määräaika mahdollisten valitusten jättämiselle on 30. syyskuuta.

Käräjäoikeuden mukaan määräajan pidentämisen syynä on asiassa suoritettava lisätutkinta ja asiantuntijalausuntojen hankkiminen.

Vuonna 1987 Viking Sally -aluksella tapahtuneesta murhasta ja murhan yrityksestä syytetty tanskalaismies vapautettiin syytteistä kesäkuun lopulla. Syyttäjä ja asianomistajat ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon.

34 vuotta sitten tapahtuneen veriteon uhrina uhrina kuoli 20-vuotias saksalainen opiskelija Klaus Schelkle ja loukkaantui vakavasti 22-vuotias Bettina Taxis.

Tanskalaismies oli tapahtuma-aikaan 18-vuotias partiolainen, jota pidettiin uhrien löytäjänä ja auttajana sekä poliisin todistajana.

Syyttäjä vaati tanskalaiselle elinkautista vankeusrangaistusta. Oikeudenkäynnissä mies kiisti syyllistyneensä tekoon.

Lue myös:

Viking Sallyn veriteosta tullut uusi vihje osoittautui perättömäksi – "Se on poissuljettu, ei liity tähän asiaan"

Viking Sallyn murhajutun syytteet hylättiin – syytteistä vapautettu tanskalaismies on huojentunut, omaiset aikovat valittaa tuomiosta

Suosittelemme sinulle