Hyppää sisältöön

Oulun lähikunnissa useita ukkosen aiheuttamia maastopaloja torstai-iltapäivästä lähtien – Raahessa salama iski puuhun ja palo levisi autiotaloon

Maastopalohälytyksiä tuli torstai-iltapäivän ja illan aikana kuusi: Iihin Suppilosuolle, Muhokselle, Liminkaan, Tyrnävän Temmekseen sekä Utajärvelle Saari-Suorsalle ja Rokualle. Paloalueet olivat verrattain pieniä. Raahen autiotalopalosta aiheutui runsasta savua.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Hanna Holopainen

Torstai-iltapäivästä nousseen ukkosrintaman aiheuttama salamointi sytytti useita maastopaloja Oulun lähistölle. Lisäksi Raahen Vihannissa tuhoutui autiotalo puuhun iskeneestä salamasta alkunsa saaneessa tulipalossa. Hälytys palopaikalle tuli kuuden aikaan torstai-iltana. Sankka savu aiheutti näkyvyyshaittoja valtatielle 88.

Maastopalohälytyksiä tuli torstai-iltapäivän ja illan aikana yhteensä kuusi: Iihin Suppilosuolle, Muhokselle, Liminkaan, Tyrnävän Temmekseen sekä Utajärvelle Saari-Suorsalle ja Rokualle.

Maastopalot rajoittuivat pääosin hyvin pienille alueille ja suurin osa niistä saatiin hallintaan torstain aikana. Suurin paloala oli Iissä, jossa maastoa oli tulessa noin kahden hehtaarin verran. Jälkisammutus kesti yöhön saakka. Tyrnävän Temmeksellä Haapajärven kanavalla olleessa maastopalossa tuli oli levitä asuinrakennuksiin, mutta tilanne saatiin nopeasti hallintaan.

Muhoksella haastetta aiheutti palopaikan sijaitseminen voimalinjan alla, ja Utajärven Rokuan palossa veden saanti oli hankalaa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksesta kerrotaan, että on ollut haastavaa jakaa resursseja eri palopaikoille. Samaan aikaan Kalajoella on ollut suurpalo, ja muitakin hälytystehtäviä on ilmennyt.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle