Hyppää sisältöön

Porin taidemuseo pysyy kiinni ainakin kaksi seuraavaa viikkoa – mahdollisesti pidempäänkin

Tulipalossa vahingoittuneiden tilojen savuvahingot ovat niin laajat, että museo voidaan joutua pitämään suljettuna koko elokuun ajan. Museon teoksiin tulleiden vaurioiden kartoittaminen on vielä kesken.

Poliisin eristysnauha Porin taidemuseolla tulipalon jälkeisenä aamuna
Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle
Tapio Termonen

Porin taidemuseo on kiinni ainakin seuraavat kaksi viikkoa. Museossa oli tulipalo maanantaina 26. heinäkuuta, jolloin sinne tuli savu- ja vesivahinkoja.

Tämän viikon aikana palon vaikutuksia on kartoitettu. Myös vesikatto on suojattu. Neuvottelut vakuutusyhtiön kanssa alkavat ensi viikolla.

– Tilojen savuvahingot ovat sen verran laajat, että museo joudutaan mahdollisesti pitämään suljettuna yleisöltä koko elokuun ajan, kertoo tilajohtamisen toimintayksikön esimies Jouni Salonen.

Teoksiin tulleiden vahinkojen arviointi vielä kesken

Rakennukseen tulleiden vahinkojen lisäksi suuri mielenkiinto kohdistuu taidemuseon kokoelmiin. Niiden kärsimien vahinkojen kartoittaminen on vielä kesken. Museolla ei osata vielä arvioida, miten kauan tämä prosessi kestää.

Taidemuseon tavoitteena on avata Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaa esittelevä juhlanäyttely ja Noormarkun käsityöt -näyttely heti kun se on mahdollista.

Sen sijaan Performing the Fringe - Vaeltelua laitamilla -näyttely ei avaudu enää yleisölle.

– Siiven näyttelytila jouduttiin ottamaan väliaikaisesti kokoelmateosten varastointikäyttöön, kertoo vt. museonjohtaja Anni Venäläinen.

Lue lisää.

Suosittelemme sinulle