Hyppää sisältöön

Selkään puukottanut sai kolme vuotta vankeutta – Virolahdella tapahtuneessa kahden autokunnan tappelussa jaettiin vain kaksi tuomiota

Virolahdella tapahtui väkivaltainen kahden autokunnan yhteenotto viime vappuviikonloppuna. 24-vuotias mies sai syyttäjän vaatiman tuomion. Miehellä on myös aiempaa pahoinpitelyrikostaustaa.

Kotkan oikeustalo
Toukokuun tapahtumia käsiteltiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa heinäkuun puolivälissä. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Jasmina Kauta

Virolahdella vappuna tapahtuneessa kahden autokunnan joukkotappelun tapauksessa jaettiin tällä viikolla kaksi vankeustuomiota Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Tapahtumiin liittyy yhteensä yhdeksän ihmistä, joista viisi sai syytteitä eri rikosnimikkein. Viisi syytettyä oli tapauksessa myös asianomistajina. Kolmen henkilön syytteet eivät johtaneet tuomioihin.

Yhteenotossa oli mukana kaksi autokuntaa. Aseina käytettiin nyrkkien lisäksi muun muassa kaasusumuttimesta suihkutettua kyynelkaasun tapaista ainetta ja teräaseita. Lopputuloksena kaksi veitseniskuja saanutta joutui sairaalaan.

24-vuotias mies tuomittiin kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Mies oli iskenyt veitsellä kahta tappelussa ollutta. Toinen heistä sai yli kolme senttiä syvän haavan selkäänsä ja toinen haavoja pakaraan ja käsiin.

Mies on jo aiemmin tuomittu kahdesta törkeästä pahoinpitelystä. Rangaistus on syyttäjän vaatimusten mukainen.

Puolen vuoden vankeustuomion sai 35-vuotias mies, joka oli saanut haavoja pakaraansa ja käsiinsä. Hän iski häntä puukottanutta miestä veitsellä leukaan.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, eli niistä voi vielä valittaa.

Lue lisää: Nyrkit ja veitset viuhuivat kahden autokunnan joukkotappelussa – selkään puukottaneelle vaaditaan kolmen vuoden ehdotonta vankeutta

Kaksi autokuntaa kohtasi astaloin ja teräasein varustautuneina – viikon ajan kehittyneet tapahtumat johtivat vangitsemiseen ja sairaalareissuihin

Suosittelemme sinulle