Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Potkonen iski jo kahdeksan parhaan joukkoon – kakkossijoitettu eteläkorealainen joutui taipumaan

Mira Potkonen kukisti eteläkorealaisen Oh Yeonjin ja selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon Tokion olympianyrkkeilyjen naisten 60 kg:n sarjassa.

Mira Potkosen voiton ratkaisuhetket
Manu Myllyaho,
Anu Karttunen,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Mira Potkonen iski kahdeksan parhaan joukkoon Tokion olympialaisten naisten 60 kg:n sarjassa. Potkonen päihitti toisen kierroksen ottelussaan eteläkorealaisen Yeonji Ohin 4–1. Oh oli sarjan toiseksi sijoitettu ja vuoden 2018 MM-pronssimitalisti.

Potkonen aloitti ottelun rauhallisemmin kuin avauskierroksen taistonsa ranskalaista Maiva Hamadouchea vastaan. Potkonen oli kuitenkin avauserässä eteläkorealaista vastustajaansa aktiivisempi.

Toisessakin erässä kamppailu pysyi Potkosen hallinnassa, vaikka Oh pääsi paremmin sisään otteluun. Kolmannessa erässä Potkosen puhti alkoi loppua, mutta ottelu päättyi suomalaisjuhliin.

– Voitto tuli ja nyt mennään eteenpäin. Ja nyt mä meen, Potkonen huikkasi Yle Urheilun haastattelussa ja kiirehti hoitamaan silmäkulmaansa.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi, että Potkoselle oli tulossa pieni patti silmäkulmaan. Jotta patti ei pääsisi kasvamaan, oli tärkeää saada hoitoa mahdollisimman nopeasti.

– Ensimmäinen erä alkoi sovitusti, mutta en vielä tiedä mitä tapahtui, kun toinen erä oli takkuisempi. Mira hoiti kuitenkin siinäkin hyvin lähiottelutilanteet. Lähti siis hyvin, sitten alkoi hiukan hiipua, mutta olen silti tyytyväinen, Teuronen arvioi.

Enää voiton päässä olympiamitalista

Potkonen kohtaa puolivälierissä Turkin Esra Yildizin. Potkonen varmistaisi vähintään pronssimitalin, jos hän lyö turkkilaisen tiistaina käytävässä kamppailussa. Potkonen kukisti Yildizin aiemmin tänä vuonna Unkarissa isketyssä taistossa.

– Tosi vauhdikas ja tasainen ottelu oli ainakin Unkarissa. Riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Reipaslyöntinen ottelija, joka liikkuu hyvin, mutta en ole nähnyt häntä (Yildiz) vielä täällä, Teuronen kertoi.

Potkonen on uransa viimeisessä arvokisaturnauksessa enää voiton päässä mitaleista, mutta valmentaja ei moista vielä mieti.

– Mennään vastustaja kerrallaan niin kauan kuin tietä riittää, Teuronen kertoi nauraen.

Potkonen nyrkkeili viimeksi 2016 Rion olympiakisoissa Suomen joukkueen ainoan mitalin yllettyään pronssille.

Lue myös:

Mira Potkoselle upea voitto! Ranskalaisvastustaja protestoi tuomariston päätöstä – "Puski päälle ihan hulluna"

Mira Potkoselle hävinnyt ranskalainen katkeroitui ja haukkui suomalaisen: "En kunnioita häntä"

Suosittelemme