Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mitä Tuula Tenkasen purjehdusluokassa oikein tapahtui? Suomen päävalmentaja avaa ihmeellistä draamaa

Kilpailua johtava tanskalainen Anne-Marie Rindom ei startannut viimeiseen lähtöön. Rindom kuitenkin johtaa kilpailua ennen mitalilähtöä.

Anne-Marie Rindom purjehtii
Anne-Marie Rindom johtaa Laser Radial -luokkaa. Kuva: 2021 Getty Images
Sakari Lund,
Riikka Smolander-Slotte
Avaa Yle-sovelluksessa

Purjehduksen Laser Radial -luokan viimeisessä lähdössä nähtiin tänään erikoinen tilanne, kun kilpailua johtava Tanskan Anne-Marie Rindom ei startannut. Hän poistui veneellään lähtöviivalta, mutta palasi vielä hetkeksi takaisin ja poistui uudestaan.

– Ilmeisesti heillä ei ollut selvillä, mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Rindom sai toisen keltaisen lipun, joka tarkoittaa hylkäystä siitä lähdöstä. Nyt oli kysymys siitä, että lasketaanko sitä, kun tuli yleinen takaisinkutsu. En ole ihan varma, miten se oikeasti menee, mutta ilmeisesti hän olisi saanut osallistua lähtöön, Suomen päävalmentaja Joakim Wilenius selvitti.

Katso video Rindomin ihmeellisistä ongelmista!

Myös Suomi teki protestin Tuula Tenkasen tilanteesta, jossa hän osui poijuun. Kilpakumppani purjehti hänen eteensä juuri ennen osumaa. Protesti ei mennyt läpi.

– Täällä on ollut harvinaisen vähän protesteja. Tuollaiset purjehtija vastaan purjehtija -tilanteet liittyvät väistämissääntöihin, joten ne ovat eri asia.

Rindom joka tapauksessa johtaa kilpailua ennen sunnuntain mitalilähtöä. Tenkasen viimeiset lähdöt eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla. Tenkanen lähtee mitalilähtöön seitsemänneltä sijalta. Erot ovat kuitenkin pienet.

– Meillä oli ihan korkeat odotukset, vaikka tilastot eivät sitä näyttäneet. Tuulalla on ihan realistiset mahdollisuudet ottaa mitali. Se riippuu osittain muista, mutta purjehtimalla itse hyvin mahdollisuudet on, Wilenius sanoi.

Lue myös:

Tuula Tenkanen putosi toiselta sijalta kauemmaksi kärjestä, mutta selvisi sunnuntain mitalilähtöön draaman sävyttämän viimeisen lähdön jälkeen

Suosittelemme